Ook deze winter gingen we weer op zoek naar de beste hardshell ski jas. Een moeilijke test, omdat deze allemaal top kwaliteit technische jassen bevat. Voor deze test hebben we ook de Helly Hansen Maroi hardshell jas getest. Deze hardshell ski jas werd mijn persoonlijke favoriet uit de test. Een zeer persoonlijke keuze, die we in dit artikel graag verder onderbouwen. Tijd voor een uitgebreide review van Helly Hansen Maroi hardshell.

Samenvatting review Helly Hansen Maroi hardshell

Materiaal: hardshell van 100% polyamide.
Pasvorm: ruimvallend, veel bewegingsvrijheid, lang.
Dikte / gewicht: warme hardshell, geen lichtgewicht.
Wat is leuk: warm, absoluut winddicht en waterdicht, geleverd met insulator.
Wat is minder: zeer beperkt verkrijgbaar.
Kopen: voor € 600,- in de Helly Hansen webshop. Verder hebben wij hem nergens gevonden.

Review Helly Hansen Maroi hardshell in de test

We begonnen het skiseizoen met enorme storm op de Dachsteiner gletsjer. IJzingwekkend koud, veel wind en rondvliegende sneeuw. Ik was dolblij dat ik besloten had deze eerste dag de Helly Hansen Maroi hardshell te testen. Iedereen had het koud, maar ik niet. De daarop volgende dagen hadden we veel verschillende weersomstandigheden. We gingen winterwandelen en skiën. Sommige dagen waarop volop zonnig, andere dagen bevonden we ons in dichte mist. Van alle kleding die we getest hebben, was ik het meest blij met deze Maroi hardshell. Onder alle omstandigheden hield deze hardshell mij warm en droog.

Warm

Helly Hansen Maroi harshell wordt standaard geleverd met een midlayer vest. Een soort ultra dunne bodywarmer. Ondanks dat dit vest dun is en nauwelijks iets weegt, zorgt het toch voor veel warmte. Op de meest koude (gure) dagen op de piste, droeg ik een donzen of fleece midlayer onder de hardshell. Maar op alle andere dagen volstaat dit vest. De hardshell is robuust en valt ruim. Om optimaal te profiteren van de warmte doe je de sneeuwvanger dicht, de ritssluiting geheel (tot over de kin) en snoer je de mouwen in. Wanneer je te warm wordt, kan je deze opties openlaten of de ventilatie ritsen onder de armen open zetten.

Omdat het vest zo licht en dun is kan je deze heel makkelijk als midlayer verwijderen en in je ski rugzak meenemen. Omdat de hardshell zo robuust en groot is, kan je deze minder makkelijk opvouwen en meenemen in een rugzak. Daardoor is deze jas minder geschikt voor skitoeren in het voorjaar.

hellly hansen maroi ski jas op de piste

Winddicht en waterdicht.

De hardshell is winddicht en waterdicht. We hebben niks kunnen ontdekken wat hierop aan te merken is. De capuchon van de jas laat zicht over een skihelm heen trekken en valt ruim. Op dagen met veel wind is het aan te raden een midlayer met lange mouwen onder de jas te dragen. Maar dat is bij elke hardshell het geval.

Life pocket

Helly Hansen Maroi is voorzien van een life pocket in het borstzakje. Deze is voorzien van Lifaloft isolatie en speciaal voor de mobiele telefoon of camera. Doordat deze jaszak extra geïsoleerd is, hebben materialen hierin minder te lijden onder invloed van (extreme) kou en gaat de batterij langer mee.

Overige jaszakken

De Maroi hardshell is voorzien van maar liefst 4 ruime jaszakken. Er is dus genoeg ruimte om alles op te bergen. Een jaszak voor de skipas vindt je daarnaast nog in de mouw van de jas.

review Helly Hansen Maroi hardshell ski jas

Conclusie van Helly Hansen Maroi Hardshell test

Een ontzettend fijne hardshell ski jas. Geen moment koud gehad, genoeg opbergruimte, bewegingsruimte, warm en een fijne jas om helemaal in weg te schuilen bij guur weer. De jas voelt robuust en precies zoals ik een jas graag heb. Ondanks dat ik zuinig met mijn spullen omga, heb ik graag het gevoel dat een ski jas tegen een stootje kan, vaak gewassen kan worden en lichamelijk wat kan lijden.

Ondanks dat het een behoorlijke investering was, is dit niet een aankoop waar ik spijt van zal krijgen. De fijnste elementen aan de jas zijn:

  • Zeer robuust.
  • Warm.
  • Volledig winddicht en waterdicht.
  • Veel en ruime jaszakken.
  • Life pocket.
Wij raden Helly Hansen Maroi hardshell aan voor

Wij kunnen deze ski jas van harte aanbevelen voor dames (sorry heren, dit betreft een ladies only model) die zich niet willen laten weerhouden door welke weersomstandigheden dan ook. Met de Maroi hardshell kan je de meest extreme weersomstandigheden tegemoet treden. Daarbij is de jas gemaakt voor activiteit, dus je kan er vrij in bewegen onder alle omstandigheden.

De jas is daarentegen minder geschikt voor minder sportieve wintersporters die minder actief zijn op de piste of zich voornamelijk in de après ski begeven.

Je koop Helly Hansen Maroi hardshell voor € 600,- in de Helly Hansen webshop. Het duury na bestelling ongeveer 4 dagen voordat je hem in huis hebt.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
De mooiste fotopunten in Ski Amadé
Ook interessant
Het risico van een ski ongeluk: ga goed voorbereid de piste op!