Komperdell Ballstic vest junior is bejubeld vanwege zijn prestaties. De combinatie van optimale en comfort deed dit vest zelf een prijs winnen op de ISPO. Voor ons ski rugbeschermer test hebben we diverse rugbeschermers getest. De rugbeschermer voor kinderen van Komperdell was één van de geteste. In deze review lees je onze bevindingen.

Samenvatting review Komperdell rugbeschermer

Type: vest met ritssluiting
Materiaal: schuim
Maat:  vanaf 116 t/m 152
Geschikt voor: alle piste sporten
Beschikbare kleuren: zwart / geel of zwart / roze (het vest is aan twee kanten te dragen)
Prijs: € 99,95 via Bergfreunde.

Lees de volledige review van Komperdell rugbeschermer voor kinderen hieronder.

rugbeschermer ski voor kind

Volledige review rugbeschermer Komperdell

Komperdell Ballastic vest junior is één van de veiligste rugbeschermers voor kinderen die er te koop is. De belofte en de ontvangen awards zijn daar duidelijk over. Dit type rugbeschermer (vest met ritssluiting) is ideaal voor kinderen. Ze kunnen het makkelijk aantrekken en de beschermer blijft goed op zijn plaats zitten. De bescherming is daarmee niet beperkt tot de ruggenwervel, maar meer verdeeld over de romp van je kind. Het comfort is bij dit type beschermer ook groot.

Veiligheid

Zoals eerder gezegd, hebben deskundigen dit als één van de veiligste rugbeschermers voor kinderen. Het vest heeft een harde achterkant, terwijl de rest zacht en flexibel aanvoelt. De achterkant van dit vast is opvallend veel langer dan de voorkant. Dit in tegenstelling tot de rugbeschermer van Evoc die we ook hebben getest. Dit vest beschermd de rug tot aan het stuitje. Hierdoor is het wel belangrijk dat je precies de juiste maat koopt. Wij hadden eerst een te groot vest gekocht, maar dat zit dus niet goed in de skilift. Daarbij beperkt dit de bewegingen. Met een juiste maat is dit probleem echter geheel opgelost.

rugbeschermer Komperdell kind

Comfort

De comfort van het vest is groot. Bij de aanschaf hadden we onze twijfels over het comfort omdat de achterkant van dit vest stijf en hard aanvoelt (zeker in vergelijk met de kinder rugbeschermer van Evoc). Ondanks dat, wordt het vest met veel plezier gedragen. De rugbeschermer beperkt geenszins en ook het zitten in de lift blijft comfortabel (zolang je de juiste maat hebt). Het is één van de meest gedragen rugbeschermers onder kinderen in Oostenrijk. Dat zegt ook iets over het draagcomfort. Wel is het vest vrij smal van maat. Dit is goed omdat je wil dat het nauw sluit, maar als een kind wat forser gebouwd is, zit dit misschien niet zo comfortabel.

Pasvorm

Komperdell Ballistic vest is lang (aan de achterzijde). Het is daarom belangrijk om de rugbeschermer precies op maat te kopen (en niet op de groei!). Het vest is nauwsluitend, maar niet in de breedte verstelbaar. Voor fors gebouwde kinderen kan de pasvorm van de rugbeschermer daardoor te smal zijn (met name in de taille). Pas de rugbeschermer bij je kind voordat je hem aanschaft om je te verzekeren van een goede pasvorm. Let met name op de lengte aan de achterkant, en laat je kind plaatsnemen op een stoel of bankje met een harde zitting. Hierdoor kan je testen of je de juiste maat rugbeschermer hebt.

De rugbeschermer van Komperdell wordt gedragen over het thermoshirt en hoge skibroek en onder een eventuele fleecevest. Wanneer je kind het te warm krijg onder deze ophoging van laagjes (wat overigens waarschijnlijk niet het geval zal zijn). Verwijder dan het fleecevest.

 

rugbeschermer ski
Goed beschermd op pad met een rugbeschermer.

Conclusie review Komperdell rugbeschermer

Deze rugbeschermer van Komperdell biedt je kind een uitstekende bescherming op de piste. Het is niet de meest comfortabele rugbeschermer verkrijgbaar maar als we experts moeten geloven wel één van de meest veilige. Wij hebben de beschermer bij twee kinderen getest waarvan één de rugbeschermer als zeer aangenaam beoordeelde en de ander niet wist hoe snel hij hem weer uit moest doen. Test de rugbeschermer dus bij je eigen kind om te kijken of deze bevalt. Laat je kind er een stukje mee lopen en zitten op een hard zitvlak. Zo weet je binnen een paar minuten hoe de rugbeschermer jouw kind bevalt.

Je koopt Komperdell rugbeschermer Ballistic vest voor € 99,95 via Berfgreunde. Op het moment van schrijven van dit artikel is de rugbeschermer zelfs in de aanbieding voor € 84,96.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Nostalgie: wintersporten in de 80’s
Ook interessant
Kijken: The Terrific Twins, de tweeling die elke skiwedstrijd won