Sorel is een schoenenmerk waarbij functionaliteit altijd voorop staat. Wij kennen Sorel eigenlijk alleen van de goede snowboots, die kopen we al jaren. Voor volwassenen en kinderen. Dit jaar kocht ik een paar snowboots van ultra zacht materiaal, een oude bekende, de Sorel Explorer Joan. Ik heb deze twee jaar geleden ook al gekocht, maar nu hebben de snowboots een upgrade gekregen. Hoe die bevalt? Dat lees je in deze review.

Samenvatting review Sorel Explorer Joan snowboots

Snowboots voor: dames die snel koude voeten hebben.
Beschikbare kleuren: zwart, grijs, bruin.
Pasvorm: vallen klein uit, neem bij twijfel een maat groter.
Wat is leuk: dragen comfortabel en warm.
Wat is minder: weinig steun, niet geschikt in combinatie met sneeuwschoenen.
Deze snowboots kopen: voor 150 euro online verkrijgbaar.

Review Sorel Explorer Joan
Sorel Explorer Joan getest

Volledige review Sorel snowboots Explorer Joan

Snowboots zijn een must wanneer er veel sneeuw ligt. Ze zijn warm, hoog, waterdicht en voorkomen glibberige valpartijen. Koop je snowboots bij voorkeur niet te nauwsluitend, zodat ze met dikke sokken nog steeds passen. En voor wintersporters zijn snowboots ideaal voor de ochtend wandeling naar de skilocker. Zo houdt je je skisokken droog. Deze snowboots trek je ook nog eens makkelijk aan en uit, letterlijk in een paar seconde. Hierdoor kan je makkelijk en snel wisselen tussen snowboots en skischoenen.

Vrouwelijke snowboots voor dames

Het oog wil ook wat… Bij skikleding en gear staat functionaliteit voorop. Maar toch, het oog wil ook wat, als het even kan. Veel snowboots ogen groot en lomp. Maar Explorer Joan van Sorel niet. Een elegante snowboot, voor zover dat mogelijk is. In ieder geval het soort snowboots waarmee je zonder gene een restaurant binnen stapt.

Warme droge voeten

Over de functionaliteit hebben we gelukkig ook niks aan te merken. De snowboots zijn perfect geïmpregneerd (je hoeft ze dus niet waterdicht te maken voor het eerste gebruik!). Ik ben ermee door diepe, losse poedersneeuw gelopen en over ijzige stukken op de winterwandelwegen. Alles ging zonder problemen. Mijn voeten blijven warm, droog en glij niet uit.

Op ijzige stukken glij ik wel een beetje weg. Maar dit is eigenlijk altijd het geval met snowboots. De enige uitzondering hierop zijn schoenen met nopjes zoals de beste hardloopschoenen van Inov-8.

snowboots getest
Fijne schoenen voor in de sneeuw!

Extreem comfortabel minder geschikt voor serieuze wandelingen

Deze snowboots van Sorel dragen als pantoffels. Ze zijn zó ontzettend lekker warm en zacht, ik kan ze de hele dag wel aanhouden. Maar het zachte materiaal heeft ook een keerzijde. Het biedt veel minder steun dan meer degelijke snowboots. Daardoor zijn deze snowboots ook minder geschikt voor uitdagende wandelingen in sneeuw of voor het bevestigen van sneeuwschoenen. Heb je zwakke enkels? Of ben je snel bang wanneer er sneeuw ligt (in verband met uitglijden)? Dan zijn deze schoenen waarschijnlijk niet zo heel erg geschikt voor jou..

Snowboots gaan altijd mee op wintersport

Dit zijn ideale snowboots om mee te nemen op wintersport. Als wintersporter ga je waarschijnlijk voornamelijk skiën en boarden en niet urenlang wandelen op je snowboots. Stop deze snowboots gewoon bij je skischoenen in je skischoen tas en je hebt ze altijd op het juiste moment bij de hand!

sorel snowboots
Warme voeten, veel grip.

Conclusie snowboots Sorel Explorer Joan

Voor iedereen die op zoek is naar een paar warme, comfortabele snowboots kunnen we deze snowboots van Sorel van harte aanbevelen. Zeker wanneer je niet van plan bent om er intensieve wandelingen of sneeuwschoenwandelingen mee te gaan maken. Dit zijn de meest comfortabele snowboots die ik zelf heb. Het zijn misschien niet de beste snowboots, maar wel degene die het fijnste dragen. En heel eerlijk, ik weet nu al dat dit degene zijn die ik deze winter het meest ga dragen. Een goede aankoop dus. Je kan ze online kopen voor een kleine 150 euro.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
LIVE: skigebieden sneeuwen dicht – en dat ziet er zo uit!
Ook interessant
Laat jij je verrassen tijdens een bijzondere wintersport in Andorra?