banner

Terwijl de winter nog maar net voorbij is, beginnen de skigebieden in Oostenrijk al weer met de voorbereidingen op het volgende wintersportseizoen. In een aantal skigebieden wordt er deze zomer flink geïnvesteerd. Zo ook in het bekende skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Daar wordt deze zomer een oude 4-persoonsstoeltjeslift vervangen door een 8-persoonsvariant. De nieuwe lift wordt bovendien een stuk langer.

Nieuwe piste

Naast de modernisering en verlenging van de Limberg-lift, wordt er ook een stuk nieuwe piste aangelegd. Namelijk naar het lager gelegen dalstation. Waarschijnlijk wordt de uitdagende skitocht ‘Saalbach Challenge‘ hierdoor nog net wat langer.

Skigebied Saalbach - The Challenge de langste skiroute in Saalbach
De Skicircus Challenge

Langer, sneller en comfortabeler

De nieuwe lift wordt een stuk langer dan de oude. Het nieuwe dalstation komt ruim 150 meter lager te liggen. Hierdoor wordt de 29-jarige stoeltjeslift bijna anderhalf keer zo lang. Gelukkig hoef je niet langer in de lift te zitten. De nieuwe Limberg stoeltjeslift wordt namelijk een stuk sneller. Waar we in de 4-persoonslift nog 6 minuten en 40 seconden onderweg waren, zijn we straks in 4 minuten en 20 seconden weer boven. En nog een stuk comfortabeler ook. De nieuwe lift is uitgerust met een overkapping en stoelverwarming.

Details nieuwe Limberg stoeltjeslift in Saalbach Hinterglemm

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de nieuwe Limberg stoeltjeslift op een rij gezet:
Liftsysteem: 8-persoonsstoeltjeslift.
Gereed: november 2023.
Capaciteit: 3.600 personen / uur.
Snelheid: 6 meter/ seconde.
Duur van dal tot top: 4 minuten en 20 seconden.
Hoogte dalstation: 1.569 meter boven zeeniveau.
Hoogte bergstation: 2.019 meter boven zeeniveau.
Hoogteverschil: 450 meter.
Lengte: 1.370 meter.
Investering: onbekend.

De eindeloze wintersport mogelijkheden van het skicircus

Het skigebied van Saalbach heet officieel Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Het is een waanzinnig skigebied waar je je als wintersporter makkelijk een week kan vermaken. De ultieme skironde door de vier dorpen heet ‘The Challenge‘. Een beetje fanatiek wintersporter legt deze ronde op één dag af. Maar zorg wel dat je vroeg begint! Na het volbrengen van de ronde, moet je wel weer even met je liftkaart langs de kassa, want dan krijg je een toffe beloning.

Het skigebied is afwisselend. Zo zijn er veel leuke pistes voor kinderen, uitdagende pistes voor gevorderde en komen poederskiërs hier echt aan hun trekken. Wil je meer weten over skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn? Lees dan een van deze artikelen:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Welke skigebieden in Frankrijk zijn dichtbij Nederland?
Ook interessant
Skigebied Serre Chevalier: onze ervaringen, tips en informatie