banner

Eerlijk is eerlijk. Nederlanders die in de maand april nog op wintersport gaan, zijn echt een uitzondering. De meeste wintersporters gaan in januari en februari op wintersport. Aan het begin van de lente zijn de meeste mensen liever met komende zomervakantie bezig dan met wintersport. Toch zijn er aantal goede redenen om voor een wintersport in april te kiezen.

In april schijnt de zon

In april is het in alle skigebieden volop lente. Wist jij dat de zon gedurende de maand april het meeste schijnt. Meestal heeft april zelfs meer zonnedagen dan de zomermaanden. Hou er wel rekening mee dat de zon al echt erg sterk is. Wanneer je niet zorgt voor goede bescherming, kan je snel verbranden. Vergeet daarom je speciale wintersport zonnebrand niet en bescherm je ogen met een goede skibril of ski zonnebril.

Een skibril of zonnebril is een must in Obertauern
Een goede skibril of zonnebril is een must als je gaat skiën in april.

De beste wintersport aanbiedingen vind je in april

In april kan je echt voor een appel en een ei op wintersport. We zagen al aanbiedingen voorbij komen waarbij je vier dagen accommodatie inclusief skipas kunt boeken voor iets meer dan 100 euro (!). Bij deze vier touroperators in april kan je een paar dagen skiën of boarden voor wel een hele aantrekkelijke prijs:

  • Sunweb – meer dan 850 skivakanties in april (vanaf 129 euro)
  • Wintertrex  – accommodatie inclusief skipas vanaf 109 euro
  • Summittravel – aanbiedingen vanaf 169 euro
  • Chalet.nl – compleet verzorgde vakanties vanaf 275 euro

Je kunt natuurlijk ook gewoon bij Booking.com kijken of er in jouw favoriete skidorp nog accommodaties beschikbaar zijn. Als je hieronder je gewenste data en je bestemming invult, dan krijg je direct een overzicht met alle opties.

Lege pistes in Hochzeiger, Pitztal
Ga jij nog een paar dagen wintersporten in april?

In april is het rustig

In april is het heerlijk rustig op de berg. Nergens staan wachtrijen bij de skilift en vaak heb je de hele piste helemaal voor jezelf.  Niet alleen op de berg is het rustig, maar ook in de restaurants, bij de skiverhuur, en bij de après ski. Alhoewel dat laatste misschien ook wel een nadeel is want de meeste après ski bars zijn uitgestorven deze maand.

lege pistes tijdens de wintersport in april.

Zoveel te doen

Als je het skiën of boarden wilt combineren met andere activiteiten zoals winterwandelen, mountainbiken of toerskiën, dan is april eigenlijk de ideale maand voor een vakantie. ’s Morgens zijn de piste nog prachtig strak geprepareerd en kan je heerlijk knallen. En wanneer het in de middag warmer wordt kan je prachtige bergwandelingen maken of gewoon genieten van de zon.

Sneeuwschoenwandelen in skigebied Wildkogel Arena
Sneeuwschoenwandelen is ook in april nog mogelijk. Zoals hier in Wildkogel Arena.

Wintersport in april is echt de laatste kans deze winter

Wintersporten is een passie waar wij nooit genoeg van krijgen. En ondanks dat er nog genoeg sneeuw ligt, sluiten de meeste skigebieden eind april toch echt hun skiliften. April is de laatste kans om deze winter nog te gaan skiën of boarden. Anders moet je wachten tot volgende winter voor je weer kunt wintersporten.

En ben je overtuigd om in april (nog) een keer te gaan wintersporten?

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
7 ‘geheime’ tips voor wintersport in de voorjaarsvakantie 2023
Ook interessant
Review Thule Snowpack: snowboard- en skidrager voor wintersport