In de tv-serie ‘The Horn’ worden de medewerkers van Air Zermatt gevolgd tijdens hun inzet bij ‘Search & Recue’ operaties in de Zwitserse Alpen. Deze serie is voor wintersporters absoluut het kijken waard!

The Horn, tv-serie voor wintersporters

Documentaire over ‘Air Zermatt’.

De medewerkers van Air Zermatt riskeren dagelijks hun leven bij het redden van wintersporters en alpinisten. Meer dan 2.000 keer per jaar moet het reddingsteam er op uit om mensen te redden uit hachelijke situatie. De documentaire is gemaakt door Red Bull TV, inderdaad het mediahuis van het bekende energiedrankje.

In ‘The Horn’ zie je rauwe beelden van de inzet van Search & Rescue teams, afgewisseld met beelden uit hun persoonlijke leven. Beelden van de omgeving ontbreken niet. De beelden van deze documentaire zijn minder geschikt voor de gevoelige kijker. Ze tonen de werkelijkheid.

De eerste aflevering begint bijvoorbeeld met een toerskiër die meer 30 meter naar beneden in een gletsjerspleet is gestort. ‘The Horn’ is realistisch, maar ook ontzettend spannend. Het toont de strijd tussen leven en dood waarbij tijd vaak de grootste tegenstander is.

Echte verhalen, prachtige beelden & ware helden

Het mooiste aan deze tv-serie vind ik dat het verhalen zijn uit het echte leven van medewerkers van de bergredding. Er is niks in scene gezet. De beelden kunnen soms schokkend zijn, maar het zijn dan ook heftige gebeurtenissen die gefilmd zijn.

De documentaire is opgenomen rondom de Matterhorn in Zwitserland. Omdat er veel met de helikopter wordt gevlogen, zit je de hele tijd naar adembenemende uitzichten te kijken. Met vooral veel sneeuw en natuurlijk de bergen rondom Zermatt.

Als je deze serie kijkt, dan krijg je echt respect voor de mensen die werken bij Air Zermatt (of een andere reddingsdienst). Zij zijn in staat om onder moeilijke omstandigheden nuchter te blijven en redden zo veel mensen het leven. In de documentaire zie je dan ook dat ze artsen, paramedici en berggidsen in staat zijn om in lastige situaties hun emoties uit te schakelen om zo een optimaal resultaat te halen.

Trailer ‘The Horn’, tv-serie voor wintersporters

‘The Horn’ heeft bij het gezaghebbende IMDB (Internet Movie DataBase) een score van maar liefst 8,4. Dat is echt hoog. Er zijn zes afleveringen die elk zo’n drie kwartier duren.

Wil je zelf bepalen of ‘The Horn’ iets voor je is? Bekijk dan de trailer hieronder.

Waar kan je ‘The Horn’ kijken?

‘The Horn’ is te bekijken via Netflix. Mocht je nog geen abonnement hebben op Netflix.

Je kunt de afleveringen ook gratis bekijken via de site van Redbull TV. De afleveringen bij RedBull TV  zijn in het Engels, het Zwitsers wordt in het Engels ondertitelt.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skigebied Kitzbühel wil in oktober pistes al openen
Ook interessant
Met kerst op wintersport in Oostenrijk