Wintersport met kinderen bestemming – Top 10

Wintersport met kinderen bestemming – Top 10 – Wintersport met kinderen is uitermate leuk om te doen. Natuurlijk is het leuk om zelf op je ski’s of snowboard te gaan, het is ook erg gaaf om je kinderen hun eerste stappen in de sneeuw te maken. Bedenk je wel vooraf dat een wintersport met kinderen wel anders is dan als je samen met je partner of met vrienden of familie onderweg bent. Je dagen zullen anders worden ingedeeld omdat je rekening moet houden met skiles. Apres ski en ‘s avonds uitgaan zal ook minder zijn. Toch vind ik dat het allemaal waard. Het is namelijk geweldig om je kinderen te zien genieten van sneeuw en bergen!

Wintersport met kinderen - bestemming - plezier

In dit artikel hebben we tien skigebieden op een rij gezet die wij uitermate geschikt vinden om met je kinderen naartoe te gaan in de winter. Een wintersport bestemming is geschikt voor wintersport met kinderen als:

  • Er een goede skischool is zodat kinderen kunnen leren skiën (of snowboarden)
  • Het skigebied niet te groot, druk en steil is
  • Er speciale activiteiten worden georganiseerd voor kinderen. Zoals een skiwedstrijd, ballon oplaten of arreslee tochten.
  • Het skigebied (deels) is ingericht voor wintersport met kinderen. Bijvoorbeeld met speciale routes, hindernis pistes etc.
  • Er niet te veel sleepliften zijn (alhoewel dit vroeger geen probleem was)
  • Er mogelijkheden zijn om te gaan sleeën of rodelen

Idealiter biedt het skigebied ook de mogelijkheid om je ski- of snowboarduitrusting te stallen onderaan de piste. Het kan heel vervelend zijn als je van je appartement of hotel naar de piste of skischool moet lopen met je kind aan je hand, je ski’s op je schouders en zijn of haar ski’s ook nog ergens. Dan ben je al uitgeput voor je bij de piste bent.

Wintersport met kinderen bestemming – TOP 10

Hieronder staan 10 wintersport bestemmingen die wij uitermakte uitermate geschikt achten voor een wintersport met kinderen

Wintersport met kinderen bestemming #01 – Serfaus – Fiss – Ladis

Serfaus – Fiss – Ladis staat al jarenlang bekend als de ideale bestemming om met je kids naar toe te gaan. Alle drie de dorpen zijn volledig ingericht op families met kids. Zo zijn er speciale skiliften voor de kleintjes en zijn er zelfs op families ingerichte hotels en appartementen in Serfaus. Behalve leuk voor kinderen, is dit skigebied ook leuk voor volwassenen. Het skigebied is modern en groot en sneeuwzeker.
Skiles voor kinderen in Fiss

Wintersport met kinderen bestemming #02 – Kleinarl / Flachauwinkl

Kleinarl is een gemoedelijk dorp. Midden in het grote skigebied SkiAmade in Salzburgerland. Het voordeel van Kleinarl is dat het dorp en het skigebied erg overzichtelijk zijn. Dat betekent dat je je kinderen nog eens voorbij ziet skiën of snowboarden overdag. Kleinarl is verbonden met Flachauwinkl, wat speciaal op kinderen ingericht pistes heeft. Bovendien beschikt het over een gaaf funpark.

Als je zelf wat meer uitdaging zoekt, dan kun je vanuit Kleinarl naar Zauchensee skiën, dit is het meest uitdagende skigebied van de SkiAmadé.

Wintersport met kinderen bestemming #03 – Nauders

In tegenstelling tot Serfaus en Fiss is Nauders niet zo bekend bij het Nederlandse publiek. Het dorp ligt op de grens van Oostenrijk en Italië en is wat verder verwijdert van de snelweg. In Nauders vind je veel kindvriendelijke hotels. Het skigebied is weliswaar klein, maar erg veelzijdig. Bij het bergstation van de kabinelift is een reusachtig kinderland waar kinderen prima kunnen leren skien. Bovendien heeft Nauders een hele lange rodelbaan. Heerlijk om met je kind vanaf te zoeven aan het einde van de skidag.

De rest van de top 10 wintersport met kinderen bestemming zijn:

#04 – Fügen
#05 – Grossarl
#06 – Fieberbrunn
#07 – Brand
#08 – Gargellen en Golm – (Skigebied Montafon)
#09 – Seefeld
#10 – Berwang

 

Wintersport met kinderen bestemming - gaaf