banner

Wij zijn al jaren gecharmeerd van kleine skigebieden. Terwijl de meeste skigebieden steeds groter worden en er steeds meer liften gebouwd en pistes aangelegd worden, zijn de kleinere skigebieden echt nog een oase van rust. Wil je weten waarom wij iedereen aanraden om juist dit jaar voor een klein skigebied te kiezen? Lees dan snel verder.. wij geven je namelijk 6 goede redenen!

Een van de vele makkelijke afdalingen in skigebied Obertauern: skigebied met veel blauwe pistes.
Kies jij deze winter ook voor een rustig skigebied?

#1 Lekker rustig en ‘veilig’

In de kleine skigebieden is het vaak een stuk rustiger dan in de moderne skigebieden. Er staan doorgaans nauwelijks wachtrijen bij de liften en ook op de piste is het meestal rustig. De wintersporters die je hier treft zijn daarbij puur gekomen voor de sport, waardoor het tempo op de piste wat hoger en sportiever ligt. De wintersporters nemen daardoor veel minder plek in op de piste.

Ook in de lift is het een stuk minder druk. De liften in kleinere skigebieden zijn doorgaans minder groots opgezet. Veelal zijn het sleepliften en kleine gondels en stoeltjesliften. Op die manier is het een stuk makkelijker om afstand te houden tot andere wintersporters. Een veilig gevoel en misschien wel hét argument om komende winter voor een klein of rustig skigebied te kiezen.

Skigebied bij Innsbruck - Nordkette
In een 2persoons stoeltjeslift kan je makkelijk afstand houden.

#2 Authentieke dorpjes, echte beleving

In een klein skigebied ervaar je het ‘ouderwetse’ wintersport-gevoel. Het toerisme is in deze dorpjes vaak nog bijzaak, waardoor ze authentiek en romantisch aandoen. Doorgaans betreft het boerendorpen waar het daadwerkelijke nog een beetje naar koeien en dennenhout ruikt. En dat zie je in het skigebied terug. Hier zijn nog ouderwetse skiliften, nostalgische hutten en romantische accommodaties.

Skigebied Fageralm
Fageralm is een voorbeeld van een charmant, ouderwets skigebied.

#3 Gunstig geprijsd

Een andere reden om voor je volgende wintersport een klein skigebied te kiezen is het prijsniveau. In de kleinere skigebieden zijn de kosten voor accommodatie, liftkaarten en skiverhuur vaak een stuk lager dan in de populaire oorden. En niet alleen de kosten voor verblijf en skipas zijn lager, ook een lunch in een berghut of een biertje bij de après ski zijn een stuk goedkoper in de kleine skigebieden dan in de grote skimekka’s.

#4 Ideaal voor families en senioren

Kleine skigebieden zijn ideaal voor families met kinderen.  Niet alleen vanwege de prijs en de rust, maar ook omdat je elkaar altijd tegenkomt. Als je (klein)kinderen op skiles zitten, dan zie je ze met enige regelmaat voorbij glijden. Ook voor senioren zijn ze perfect. Die kunnen hier nog genieten van een afdaling in alle rust, zonder dat ze de hele tijd bang moeten zijn voor de andere wintersporters die voorbij razen.

De kleine skigebieden doen vaak ook extra hun best om het de jongste wintersporters naar hun zin te maken. Ze hebben bijvoorbeeld speciale ‘funslopes’  vol hobbels, snelle bochten, tunnels en schansen. Of speciale kinderpistes gewijd aan een thema. Vikingenpad, indianentrail, dierenroute, we zijn al van alles tegengekomen.

Kindvriendelijk klein skigebeid Galsterberg
Leuke speciale kinderpistes.

#5 Overzichtelijk

In kleine skigebieden kunnen wat oudere kinderen prima alleen de berg op. Omdat het overzichtelijk is, hoef je niet bang te zijn dat ze zullen verdwalen. En als een deel van je reisgezelschap een dag wat anders wil doen (winterwandelen, langlaufen, etc.) dan kan je elkaar altijd weer makkelijk terugvinden.

#6 De perfecte plek om te leren skiën of snowboarden

Als je voor het eerst op wintersport gaat is een klein skigebied ideaal. De rust die in deze dorpjes heerst, zorgt er ook voor dat de lokale bevolking een stuk relaxter is. Dat betekent dat de mensen de tijd nemen om je rustig het skiën of boarden bij te brengen. En dat ze ook bij de skiverhuur ruim de tijd nemen om je te adviseren over de juiste skischoenen en ski’s.

Kleine skigebieden: ideaal om te leren skien
De perfecte plek om te leren skiën.

Voorbeelden van kleine skigebieden.

Wil jij komende winter ook op vakantie naar een klein skigebied? Maar weet je niet precies hoe je moet zoeken? Om je te helpen bij je zoektocht naar een leuke wintersportbestemming hebben wij een aantal kleine skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland op een rij gezet.

Kleine skigebieden in Oostenrijk

Als je op wintersport naar Oostenrijk wilt en het liefste een klein skigebied bezoekt. Lees dan ons uitgebreide artikel over de 9 leukste kleine skigebieden in Oostenrijk. Daar staan onder meer de volgende skigebieden uitgebreid beschreven.

Heerlijk uitzicht in skigebied Lienz
Genieten van de zon in Lienz.

Kleine skigebieden in Duitsland

Ook in Duitslang zijn er een groot aantal kleine skigebieden. Hieronder staan zes voorbeelden:

Kleine skigebieden Frankrijk.

Tenslotte nog vier kleine skigebieden in Frankrijk:

Klein skigebied Oostenrijk
Gargellen is een kindvriendelijk, klein skigebied in Vorarlberg.

Wat is jouw favoriete kleine skigebied?

Ga jij ook het liefst op wintersport naar een klein skigebied? Of gaat jouw voorkeur uit naar een groter skigebied? Wij zijn erg benieuwd naar jullie voorkeur en natuurlijk naar jullie favoriete kleine skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland. Heb jij een tip voor ons? Laat het ons dan weten via het opmerkingenveld hieronder.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Vakantie naar Edmonton en Jasper is ook weer mogelijk!
Ook interessant
Bus naar Frankrijk: reistijden, kosten en info