Wanneer je gaat wintersporten wil je waarschijnlijk minimaal één keer een apfelstrudel eten. En als je dat niet wil, dan is er wel iemand anders in je reisgezelschap die erop staat om een strudl te verorberen tijdens het verblijf in de Alpen. Wij begrijpen dat. Nergens smaakt de apfelstrudel zó lekker als in Oostenrijk. Alhoewel, soms heb je pech. Dan heb je een sompige hap in een flauwe, lauwe veel te zoete vanillesaus. Niet zo erg als je in de Alpen woont, wel erg als je slechts een week op wintersport bent. Je wilt immers maximaal genieten en alleen de lekkerste apfelstrudel is goed genoeg voor jouw kieskeurige smaakpapillen.

Daarom aten wij op zoveel mogelijk plekken in Ski Amadé apfelstrudel. Zodat we je nu kunnen informeren over de lekkerste apfelstrudel van Ski Amadé. Tientallen apfelstrudels en een maat grotere skibroek verder. Maar we hebben er nog lang geen genoeg van.

Kleinarl – Schütt Alm

Locatie: SchüttAlm, Kleinarl
Prijs: € 4,60 (inclusief vanillesaus)
Sfeer in de hut: massaal, sfeervol, modern en waanzinnig uitzicht.
Smaak strudl: Lauwwarme strudl met vrij grote plakken appel. Deeg is zacht en vanillesaus is lauw.
Eindoordeel: 7

apfelstrudeltest

De presentatie van deze apfelstrudel is de beste die we gezien hebben. Voor Oostenrijkse begrippen heel stijlvol, met zo’n schijfje sinaasappel. Dat zo’n zelfde schijfje sinaasappel ook de carpaccio en de hamburger vergezeld mag de pret verder niet drukken. De smaak is goed, maar helaas niet zo overtuigend als de presentatie. De appel is nog rauw waardoor je een mes nodig hebt om de strudl te kunnen eten. Een lichte deceptie want deze locatie was ons aangeraden en de verwachtingen waren na de presentatie hoog gespannen. Een 7 voor de Apfelstrudel in de Schaffalm.

Filzmoos – Schörgi Alm

Locatie: Schorgi Alm, Filzmoos
Prijs: € 4,70 (inclusief vanillesaus)
Sfeer in de hut: Leuke, knusse hut, fijne sfeer, bediening wat kortaf.
Smaak strudl: Kleffe hap
Eindoordeel: 5

apfelstrudel

De warme apfelstrudel met vanillesaus is een kleffe hap. De vanillesaus en de apfelstrudl hebben beide een neutrale smaak. De structuur is sompig, zacht en klef. Omdat de sfeer en uitstraling in de hut doet vermoeden dat hier wel goed eten geserveerd kan worden bestellen we ook nog een topfenstrudl. Deze is beter van structuur en smaak. Maar heeft toch minder beleving dan de apfelstrudl. Jammer, de hut en de ligging zijn uitnodigend voor een strudlpauze. Misschien waren we hier gewoon op de verkeerde dag? Wij kunnen deze apfelstrudl in ieder geval niet aanbevelen.

Forstau – Premhütte

Locatie: Premhütte, Forstau
Prijs: € 3,90 voor de apfelstrudl, € 1,10 voor de vanillesaus
Sfeer in de hut: Klein, donker en gezellig. Mooi terras in de zon (wij zaten buiten).
Smaak strudl: Ongekend!
Eindoordeel: 8.5

apfelstrudl

In huttendorp Fageralm testen we de apfelstrudl bij de Premhütte. Voornamelijk omdat er altijd zo’n lekkere geur uit deze hut komt. De strudl is niet knapperig maar de structuur van het deeg is stevig. De appel is zacht, zonder klef te zijn. Niet stokkig of sompig maar precies goed van structuur. De vanillesaus is smaakvol zonder te zoet te zijn. Zo hoort een apfelstrudl te zijn! Je moet er misschien even voor rijden, maar de apfelstrudl (en het skigebied Fageralm) zijn de moeite meer dan waard.

 

 

Eben – Reitlehenalm

Locatie: Reitlehenalm, Eben.
Prijs: € 4,60 apfelstrudel en € 1 voor vanillesaus.
Sfeer in de hut: De Panormabar is licht met uitzicht over de hele piste, de hut is groot, donker en gemoedelijk.
Smaak strudl: Krokant, veel appel en niet te zoet.
Eindoordeel: 8.5

apfelstrudl eben

Eben is een relatief onbekend en klein dorp binnen Ski Amadé. Locals kiezen vaak voor Eben tijdens de vakantieperiodes omdat het hier dan nog rustig is. In het dorp zijn slechts twee berghutten te vinden. Wij testten de apfelstrudl bij beide hutten en die in de Reitlehenalm was het lekkerst. Veel appel, krokant van buiten en niet te zoet. Dat laatste geldt ook voor de vanillesaus. De presentaties was misschien wat minder, maar daar is doorgaans toch naar de eerste happen nog maar weinig van over. De topfenstrudl is hier trouwens ook erg lekker, mocht je eens wat anders willen proberen 😉

Zauchensee – Arena

Locatie: Arena, dalstation Zauchensee
Prijs: € 4,70 apfelstrudel, € 1,- vanillesaus
Sfeer in de hut: De lokatie van de hut is niet heel aantrekkelijk, zo in het dal waar je de piste opgaat. Toch is het vanbinnen gezellig, knus en het eten smakelijk.
Smaak strudl: De eerste happen zijn verrassend, maar omdat de strudel een geheel van smaak is, verveelt deze snel.
Eindoordeel: 7

apfelstrudel zauchensee

Zauchensee is een skiparadijs. Uitdagend, altijd veel sneeuw en goed eten. De Arena bevindt zich in het dalstation en heeft daarmee niet de meest aantrekkelijke locatie. Omdat je in de hut bediend wordt en het hier altijd zo lekker ruikt hebben we toch regelmatig hier gegeten. Het eten is goed. Dus de verwachting voor de apfelstrudel was hoog gespannen. Misschien lag het aan onze verwachtingen, maar de ervaring was helaas niet zo goed als verwacht. De eerste happen smaken goed. Maar na drie happen ontbreekt het toch aan knapperigheid, is het geheel te zacht en de saus wat te zoet. Niet slecht, maar in we hadden hier beter verwacht..

De lekkerste apfelstrudel van Ski Amadé

De lekkerste strudel vindt je dus in Eben im Pongau of in Fageralm (Forstau). Al blijven we het hier natuurlijk hebben over smaak en moment opnames. Mocht je één van deze dorpen bezoeken dan willen je wel aanbevelen om een apfelstrudel te bestellen. En mocht het niet bevallen? Dan mag je je bij ons beklagen. Al horen we dan wel graag van je waar je dan wel de lekkerste apfelstrudel van Ski Amadé gegeten hebt. Dan heroverwegen we graag.
Zo. En nu online op zoek naar een maatje ruimere skibroek.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Foto Friday #30 – Ski Amadé
Ook interessant
Ski Amadé optimaal beleven