Maanden geleden boekte je de wintersport. Weken keek je er naar uit. Vele euro’s gaf je uit aan materiaal, liftenkaarten en après ski. Al je verwachtingen werden waar. Maar dan opeens zit het erop. Het is klaar. De wintersport is weer voorbij. Je moet weer aan het werk. De kinderen weer naar school. En je lichaam zit binnen twee dagen weer in de 9 tot 5 modus. Geen enkele hoeveelheid espresso kan hier tegenop. Daarom 5 tips voor het verwerken van je wintersport afscheids dip.

1. Luister de après ski hits

Er is muziek voor degene die luisteren. En er is après ski muziek voor wintersport liefhebbbers. Muziek die je nooit hoort buiten de wintersport en die daardoor onlosmakend met je wintersport verbonden is. De grootste après ski hits vindt je hier. Ze brengen je binnen een paar seconden terug naar je wintersport.

2. Keep moving

Tijdens de wintersport ben je veel buiten. En in beweging. Op de piste en tijdens de apres ski. Als je daarna weer terugkeert naar een zittend bestaan tussen vier muren is dat zwaar. Blijf dus buiten. En blijf in beweging. Ga fietsen, wandelen, klimmen of naar de sportschool.

Zo verwerk je niet alleen je wintersport dip maar blijf je ook fit tot volgende winter..

Reima kinderkleding

3. Shop wintersportkleding met korting

Na de wintersport gaat de wintersportcollectie bij sportzaken in de uitverkoop. En na de wintersport weet jij precies welke spullen aan vervanging toe zijn. Een mooie reden om je te storten op de wintersportuitverkoop zodat je goed voorbereid bent op volgend jaar.

4. Boek alvast je wintersport voor volgend seizoen

De beste manier om het einde van je vakantie te verwerken is door je op de volgende vakantie te storten. Wanneer je nu vast je wintersport 2020 boekt, heb je nog genoeg keuze. Zeker buiten de vakanties is het meeste nog beschikbaar. Zonder compromis. En dan heb je gelijk weer iets om naar toe te leven.

wintersport 2019 - schoolvakanties

5. Zoek en boek een last minute wintersport

Kan je nog geen afscheid nemen van de wintersport? Boek dan een last-minute naar de sneeuw in de meivakantie. Want zelfs in de meivakantie kan er nog geskied worden. Bijvoorbeeld in Val Thorens en Obertauern. Zo verleng je de winter, de wintersport en maak je hopelijk een directe aansluiting vanuit de wintersport op een mooie zomer.

6. Wintersportgerechten kunnen ook thuis gegeten worden

Apfelstrudel en Kaisersschmarn zijn echte wintersport gerechten. De geur alleen al brengt je direct terug op de piste. Maar er zijn natuurlijk meer gerechten die onlosmakend met wintersport verbonden zijn. Voor sommige wintersporters is het de warme chocolademelk met rum voor andere de Wiener schnitzel. Wat het ook is, maak het thuis. Dat is leuk en wordt gewaardeerd door al je wintersportende familieleden en vrienden. Wij delen geen verhollandste recepten, maar de échte Oostenrijkse recepten vind je hier.

Jouw tips

Wat doe jij om het einde van je wintersport te verwerken? Wij mogen nog een paar weken genieten van de sneeuw, maar dan is het toch echt voorbij. Als je een aanvulling hebt op bovenstaande tips, dan horen wij die graag!

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Foto Friday #69 – zo mooi is wintersport eind maart
Ook interessant
Eerste wintersport? Zo kies je tussen skiën of snowboarden