In de meeste skigebieden zit het wintersportseizoen er op. Ondanks de sneeuwval van vorige week zijn (op een paar skigebieden, waar je zelfs in de meivakantie nog kan wintersporten, na), de liften en pistes gesloten. De skigebieden maken zich op voor de zomer. Dikke tranen. Voor even dan, want zoals ze hier zeggen ‘na de winter is voor de winter’ En wat er ook gebeurt.. een ding is zeker. De winter komt terug.

Natuurlijk nemen we stijlvol afscheid van het wintersportseizoen. Met een lach en een traan. Verdriet omdat de winter er op zit, maar vooral met een lach omdat de winter er één was vol hoogtepunten die we niet snel zullen vergeten. Tijd voor het afscheid van de zomer en hopen dat we nu keihard die hete zomer in gaan!

Stijlvol afscheid van het wintersportseizoen

Onze eerste gedachte na de laatste afdaling was ongeveer ‘hmpf’.. Maar inmiddels zijn we begonnen we met het afscheid. Deze bestaat uit 5 activiteiten, die kris kras door elkaar (en zelfs synchroon aan elkaar) uitgevoerd worden. Alle activiteiten afgerond? Dan zijn we klaar voor de zomer.

Wassen, onderhouden, opbergen

Speciaal wasmiddel voor skikleding kopen. Alle wintersport spullen verzamelen. Indelen in verschillende vormen van onderhoud en het proces begint.

Skikleding wassen, skihelm schoonmaken, herstellen wat kapot is en natuurlijk de ski’s waxen. Wanneer alles klaar is gaat het (goed en droog verpakt) terug naar de gereserveerde hoek op de vliering. En wat niet langer bruikbaar is, wordt vervangen. Te klein, maar nog goed materiaal verkoop je op Koningsdag of op Marktplaats.

Skikleding wassen: welk wasmiddel, hoe en wat (en waarom en hoevaak)
Wassen, onderhouden, opbergen

Grijs draaien van wintersport hits

Typisch een activiteit die parallel aan één van de andere activiteiten uitgevoerd kan worden: wintersport hits grijs draaien. Wanneer het huis bezaaid is met skihelmen, brillen, skischoenen, skikleding en andere wintersport spullen dan schalt voor de laatste keer de après ski muziek door het huis. Zodra de spullen op de vliering liggen, is het tijd voor zomerhits.

Gelukkig hebben we de foto’s nog

Hilarisch die wintersport foto’s en filmpjes. Om te bekijken, te bewaren en in een zeldzaam geval af te drukken en op te hangen. Op één of andere manier zijn de mooiste herinneringen van ons gezin vrijwel altijd vastgelegd in een wintersport foto. Als je de foto’s in ons huis moet geloven, leven wij standaard met onze skihelmen en skibrillen op.

Vergeet bij het selecteren van je wintersport foto’s niet om de foto’s op je skipas te bekijken!

De leukste foto's maak je toch tijdens een wintersport.
De leukste foto’s maak je toch tijdens een wintersport.

Wintersport partner, life partner

Samen skiën, samen blijven. Of het nu gaat om geliefden, vrienden of familie. De mensen waarmee je op wintersport gaat, blijven je altijd bij. Zoek ze daarom ook buiten het wintersport seizoen op. Brouw je favoriete après ski drankje, bak je favoriete wintersportgerecht en haal wat wintersport herinneringen op. Voor je het weet heb je een geweldige avond én is de volgende wintersport geboekt.

Typisch Oostenrijks: Tiroler gröstl met een spiegelei.

Jouw piste in het groen

Het blijft raar. Je verlaat de piste die er nog zo perfect bijligt. En terug in Nederland blijf je een soort heimwee houden naar ‘jouw’ witte piste. Wat je vergeet, is dat die piste in de zomer totaal groen is. Dat er koeien opstaan. Dat er vrolijk overeen gewandeld wordt. En dat de sneeuw nergens meer te bekennen is. Een zomers bezoek aan jouw piste zorgt voor ‘closure’ het brengt rust in je hoofd.  Althans, totdat in oktober of november de eerste sneeuw begint te vallen. Dan wil je gewoon weer zo snel mogelijk terug naar jouw piste. Wij begrijpen dat 😉

 

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
BOA skischoenen: revolutie op de piste
Ook interessant
Skigebied Engelberg-Titlis: onze ervaringen en tips