Het was behoorlijk wat eerder dan gepland, maar helaas zit de laatste wintersportdag er op. Dikke tranen. Voor even dan, want ondank de omstandigheden nemen we stijlvol afscheid van het wintersportseizoen. Met een lach en een traan. Verdriet vanwege de huidige situatie, maar vooral met een lach omdat wintersport 19/20 er één was vol hoogtepunten die we niet snel zullen vergeten. Tijd voor het afscheid van de zomer en hopen dat we nu keihard die hete zomer in gaan!

Stijlvol afscheid van het wintersportseizoen

Onze eerste gedachte na de laatste afdaling gister was ongeveer ‘hmpf’.. Maar vandaag beginnen we met het afscheid. Dit bestaat uit 5 activiteiten, die kris kras door elkaar (en zelfs synchroon aan elkaar) uitgevoerd worden. Alle activiteiten afgerond? Dan zijn we klaar voor de zomer.

Wassen, onderhouden, opbergen

Speciaal wasmiddel voor skikleding kopen. Alle wintersport spullen verzamelen. Indelen in verschillende vormen van onderhoud en het proces begint.

Skikleding wassen, skihelm schoonmaken, herstellen wat kapot is en natuurlijk de ski waxen. Wanneer alles klaar is gaat het (goed en droog verpakt) terug naar de gereserveerde hoek op de vliering. En wat niet langer bruikbaar is, wordt vervangen. Te klein, maar nog goed materiaal verkoop je op Koningsdag of op Marktplaats.

afscheid van de wintersport betekend onderhoud aan skimateriaal
Do the work
Grijs draaien van wintersport hits

Typisch een activiteit die parallel aan één van de andere activiteiten uitgevoerd kan worden: wintersport hits grijs draaien. Wanneer het huis bezaaid is met skihelmen, brillen, skischoenen, skikleding en andere wintersport spullen dan schalt voor de laatste keer de après ski muziek door het huis. Zodra de spullen op de vliering liggen, is het tijd voor zomerse hits.

Gelukkig hebben we de foto’s nog

Hilarisch die wintersport foto’s en filmpjes. Om te bekijken, te bewaren en in een zeldzaam geval af te drukken en op te hangen. Op één of andere manier zijn de mooiste herinneringen van ons gezin vrijwel altijd vastgelegd in een wintersport foto. Als je de foto’s in ons huis moet geloven, leven wij standaard met onze skihelmen en skibrillen op.

Vergeet bij het selecteren van je wintersport foto’s niet om de foto’s op je skipas te bekijken!

Welkom in skigebied Wildkogel
Wintersport biedt een perfecte gelegenheid voor familiefoto’s.
Wintersport partner, life partner

Samen skiën, samen blijven. Of het nu gaat om geliefden, vrienden of familie. De mensen waarmee je op wintersport gaat, blijven je altijd bij. Zoek ze daarom ook buiten het wintersport seizoen op. Brouw je favoriete après ski drankje, bak je favoriete wintersportgerecht en haal wat wintersport herinneringen op. Voor je het weet heb je een geweldige avond én is de volgende wintersport geboekt.

Wintersport omstandigheden
Jouw piste in het groen

Het blijft raar. Je verlaat de piste die er nog zo perfect bijligt. En terug in Nederland blijf je een soort heimwee houden naar ‘jouw’ witte piste. Wat je vergeet, is dat die piste in de zomer totaal groen is. Dat er koeien opstaan. Dat er vrolijk overeen gewandeld wordt. En dat de sneeuw nergens meer te bekennen is. Een zomers bezoek aan jouw piste zorgt voor ‘closure’ het brengt rust in je hoofd.  Althans, totdat in oktober of november de eerste sneeuw begint te vallen. Dan wil je gewoon weer zo snel mogelijk terug naar jouw piste. Wij begrijpen dat 😉

 

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
LET OP: iedereen die onlangs Tirol of Flachau was, moet in corona-quarantaine
Ook interessant
Review: Sweet Protection skihelm Switcher getest