In onze zoektocht naar de beste wanten en handschoenen, hebben we Black Diamond Recon mitts (wanten) uitvoerig getest. Omdat het wintersportseizoen voor ons al vroeg (en koud) begon, en we al vroeg in het seizoen op wintersport naar Marmot Basin gingen, zijn de wanten al enkele maanden mijn trouwe metgezellen. Geen enkele andere soort skihandschoenen of wanten (zonder verwarming) zijn zo warm en comfortabel als Black Diamond Recon mitts. Tijd voor review van deze wanten!

Samenvatting review Black Diamond Recon mitts

Materiaal: geitenleer, primaloft en BD. dry.
Pasvorm: de eerste paar dagen wat krap en stoef, daarna vormen ze naar je handen.
Boordlengte: lang (over de mouw).
Geschikt voor: ideaal voor koukleumen.
Wat is leuk: warm en comfortabel, deze wanten vormen zich naar jouw hand.
Wat is minder: niet zo makkelijk te verkrijgen.
Kopen: voor 90 euro.

Black Diamond Recon mitts getest
Gewapend tegen de kou met Black Diamond Recon mitts wanten.

Complete review Black Diamond Recon mitts

Al in september planden we onze wintersport naar Canada. En vanaf dat moment was ik op zoek naar de beste skihandschoenen of wanten om mij tegen extreme kou te beschermen. Temperaturen tot -20 kon ik verwachtte en ik wilde goed voorbereid zijn. Met deze gedachte in het achterhoofd moest ik Black Diamond Recon mitts wel testen. Het testen begon in oktober op de gletsjer. Een prima test, want het was mega koud!

Pasvorm en maat

Ik bestelde de handschoenen online. Mijn handschoenmaat is 8, dus die bestelde ik ook. Toen de handschoenen een week later binnen kwamen dacht ik in eerste instantie dat ze te klein waren. Toen ik de wanten aandeed voelde ze stijf en krap. Omdat het wel de warmste wanten waren die ik had, nam ik ze toch mee het eerste weekend op de gletsjer. En dat bleek gelukkig een hele goede keuze. Na het eerste weekend zaten de wanten als gegoten. Ze waren niet meer stijf of krap. De Recon mitts hadden zich naar mijn hand gevormd en sluiten nu perfect rondom mijn handen.

Omdat de wanten zo goed rond de handen sluiten, bieden ze veel grip en flexibiliteit. Ik kan met de wanten aan prima mijn helm verstellen, skibril op- en afzetten of mijn ritsen bedienen.

Gamsleiten steilste piste
Andere outfit, zelfde wanten.
Warmte

Black Diamond Recon mitts zijn winddicht, waterdicht en gevoerd. De wanten hebben mij de afgelopen maanden geen enkele keer in de steek gelaten. De voering met Lifaloft maakt deze wanten extreem warm, zonder dat je handen zweterig worden. De binnenzijde van de wanten is afgewerkt met fleece, wat het niet alleen warm, maar ook zacht en comfortabel maakt. Op de allerkoudste dagen wrijf ik mijn vingers in de wanten langs het fleece om ze warm te houden. Dat werkt uitstekend.

De lange boorden zorgen dat de wanten goed afsluiten. Rond de polsen zit een vernauwing, maar de boorden zijn ook nog eens instelbaar. Met de boorden van de jas strak om te polsen en deze wanten eroverheen, krijgt kou echt geen kans om nog een weg naar binnen te vinden.

Afwerking: geitenleer, fleece binnenzijde en ‘wipe’

De warmte in combinatie met de comfortabele afwerking, maken deze wanten tot mijn favoriet. De handpalm is afgewerkt met geitenleer voor extra grip, de knokkels zijn voorzien van extra versteviging, de duim is voorzien van een ‘wipe’. Dat laatste gebruik ik regelmatig om mijn skibril sneeuwvrij te maken. De binnenzijde van fleece is zacht en biedt extra warmte tijdens koude momenten in de skilift. Wanneer je je vingers langs de binnenafwerking wrijft, worden je vingertoppen snel warm.

review black diamond recon mitts wanten
De lange boorden gaan over de mouwen en bieden bescherming tegen de elementen.

Conclusie Black Diamond Recon wanten

Wat een heerlijke wanten! Ik draag ze niet alleen op extreem koude dagen, maar eigenlijk op bijna alle dagen. Met uitzondering van zonnige en warme dagen, dan ga ik voor handschoenen in plaats van wanten. Handschoenen bieden net iets meer gemak bij het bedienen van een telefoon of camera. En laat ik daar nou best veel gebruik van maken tijdens de wintersport. Maar zodra de temperatuur daalt, komen de Recon mitts tevoorschijn en ga ik angstvrij de kou tegemoet!

Black Diamond Recon mitts zijn helaas beperkt verkrijgbaar, maar informatie over de wanten vind je hier.

 

 

Disclaimer
Het testen van producten en publiceren van reviews is voor ons een serieuze zaak. Wij testen de producten uitvoerig en gaan niet over één nacht ijs (of sneeuw). Voor het schrijven van reviews ontvangen wij doorgaans een vergoeding of het product zelf. Deze vergoeding is puur voor de tijd die wij investeren en staat los van de inhoud van de review en ons oordeel.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Ervaar de buitenaardse schoonheid van Nationalpark Hohe Tauern
Ook interessant
6 foto’s van een waanzinnige wintersportweek