Ben je op zoek naar een bijzondere bestemming voor een familie wintersport? Een plek waar je kan genieten van machtige bergpanorama’s, glinsterende sneeuw en rustige pistes? Of ben je juist op zoek naar een wintersportbestemming met een gezellige dorpskern, knusse berghutten en toffe funparks voor de kinderen? Wat je ook zoekt, je hoeft niet te kiezen! Tijdens een wintersport in Werfenweng in het Oostenrijkse SalzburgerLand vind je dit allemaal en nog veel meer. Wij vertellen je graag waarom juist dit skigebied zo geschikt is voor een familie wintersport.

Familiewintersport in skigebied Werfenweng
Genieten van familiewintersport in skigebied Werfenweng. Foto: Tourismus Werfenweng | Christian Schartner.

Wintersport voor de hele familie

Skigebied Werfenweng ligt ingebed tussen indrukwekkende bergtoppen. Met 29 pistenkilometers en 9 skiliften is het skigebied overzichtelijk, goed bereikbaar en toch bijzonder veelzijdig. Je vindt hier pistes voor beginners, gevorderden en ervaren skiërs. En speciaal voor families heeft het skigebied iets bijzonders in petto: IKIs snowpark. Hier, direct naast de Ikarus gondel, kunnen families spannende pistes verkennen en van alles beleven. IKIs snowpark biedt urenlang familieplezier in de vorm van funparcs, verschillende schansen, twee slalom parcours en een rodelbaan. Dit is dé perfecte plek voor sneeuwplezier met de hele familie!

8 Funparks in IKIs snowpark skigebied Werfenweng.
Met z’n allen in het snowpark. Foto: Tourismus Werfenweng | Christian Schartner.

Net zo hard genieten naast de piste

Werfenweng heeft niet alleen veel te bieden op, maar ook naast de piste. Iedereen die (een dag) niet de piste op wil, kan kiezen uit een breed scala van outdoor activiteiten. Zo kan je in Werfenweng prachtig langlaufen en is er een scala aan mogelijkheden om te gaan winterwandelen. Je kan er zelfs voor kiezen om een wandeling te maken met een wel heel bijzonder wandelmaatje: een alpaca! Deze bijzondere bergdieren hebben een rustgevende werking op mensen. Romantici kunnen tevens een rit met de paardenslee maken. Langzaam glijdend door het sneeuwlandschap, terwijl je dicht tegen elkaar aankruipt. Veel idyllischer wordt het niet.

Wie iets meer spanning en uitdaging zoekt, kan zich uitleven op één van de drie rodelbanen rondom het dorp. De langste rodelbaan is maar 1.200 meter lang en vertrekt vanaf het middelstation van de Dorfbahn Rosnerköpfl. De kinderrodelbaan en de Tennenblick Rodelbaan zijn alleen wandelend bereikbaar. Waarbij de afdaling op de slee een mooie beloning is voor de geleverde inspanning.

Echte avonturiers kunnen zelfs het magische bergpanorama vanuit de lucht bekijken tijdens het paragliden. Werfenweng is een zeer geliefde bestemming onder paragliders en gelukkig hoef je geen ervaring te hebben om een tandemvlucht te maken. Kijk hier voor meer informatie over deze en andere activiteiten in dit bijzondere skigebied.

Paragliden boven de witte wereld van Werfenweng
Paragliden boven de witte wereld. Foto: Bergbahnen Werfenweng | Home of Content.

Werfenweng Card: volop duurzaamheid én voordeel

Werfenweng loopt al jaren voorop als het gaat om duurzaam toerisme. Dankzij de Werfenweng Card ben je tijdens je verblijf in het skigebied niet alleen verzekerd van gratis milieuvriendelijk vervoer, maar ook van de leukste activiteiten. Je kan bij aanschaf van de Werfenweng Card een aantal punten kopen waarmee je vervolgens kan deelnemen aan diverse activiteiten. Onder andere sneeuwschoenwandelingen door het onaangetaste sneeuwlandschap met gids, of aan een nostalgische tocht met de paardenslee. Maar ook de huur van een langlaufuitrusting en wandelingen met gids behoren tot het aanbod in de Werfenweng Card. Voor meer informatie en prijzen, kan je hier terecht.

Duurzame wintersport
Duurzame wintersport. Foto: Bergbahnen Werfenweng | Home of Content.

Laat de auto maar staan

Met de Werfenweng Card kan je bovendien gratis gebruik maken van de W3 shuttle die door Werfenweng en aangrezende gemeentes rijdt. Heb je toch een auto nodig tijdens je wintersport in Werfenweng? Dan kan je met de Werfenweng Card gratis gebruik maken van de elektrische Cupra Born. Zo kan je zelfs zonder auto dit skigebied bezoeken! Kijk hier voor meer informatie over de Werfenweng Card en alle voordelen.

Jouw eigen wintersport in Werfenweng

Lijkt het jou ook wel wat om een wintersport in Werfenweng zelf te ervaren? Kijk dan op officiële website of ga direct naar deze pagina om de beste aanbieden voor jouw reisgezelschap te vinden.

 

 

 

 

Eerder verschenen
Deze winter testen onze tieners de beste skigebieden voor tieners
Ook interessant
Review RevolutionRace Cyclone LX Jacket en Zip-up Pants – fijne hardshell skikleding