Afgelopen week heb ik de inspirende film “Let it Ride – the Craig Kelly story” bekeken. De film is sinds kort gratis te bekijken op de website van Red Bull TV. En is een absolute aanrader voor gepassioneerde skiërs én snowboarders.

Let it Ride, the Craig Kelly story

Over Craig Kelly: “He is as core as it gets”

“Let It Ride – The Craig Kelly Story” is een film over snowboarden én over een van ’s werelds eerste professionele snowboarders. Craig Kelly was een multitalent en beschikte over een grote dosis doorzettingsvermogen. Daarmee won hij eind jaren 80 prijs na prijs op zowel de slalom als de op de halfpipe. Op het hoogtepunt van zijn sportcarrière sloeg Kelly een miljoenenaanbod af  om te gaan freeriden. Hij wilde terug naar zijn ware passie, gewoon vrijuit snowboarden.  Hij volgde zijn hart en werd daarmee een inspiratiebron voor velen.

I’ve had somebody explain it to me that what I do – -it’s an escape from real life. It’s a way that I can go out there and just be on my own terms and escape the harshness of reality. And to me, rather than an exit from something else, it’s really an entrance to where everybody should feel with their life-It’s like, you’re really in tune with the type of person that you want to be and you’re comfortable with who you are and your position in environment and the world and everything that defines you. It seems to be all lined up where it should be.

Zelfs skiërs krijgen hiervan zin om te gaan boarden

Ik heb deze film met heel veel plezier bekeken. Het is een inspirerend verhaal, ondersteunt met prachtige beelden. De film begint bij het ontstaan van het snowboarden. Op een grappige manier wordt uitgelegd hoe ‘snurfing’ veranderde in snowboarden en hoe de sport en de scene langzamerhand terrein wonnen. Het verhaal wordt vertelt met behulp van leuke anekdotes en geweldig beeldmateriaal. Zelfs als skiër krijg je hiervan  zin om te gaan boarden.

snurfing

Prachtige shots.

Natuurlijk is er in de film veel aandacht voor sneeuw. Er zitten snowboard fragmenten in van Kelly, die een geweldige techniek en eigen style heeft op zijn snowboard. Er zijn beelden van prachtige sprongen, maar ook van mooie poederruns. En de shots zijn gemaakt in alle uithoeken van de wereld. Vooral veel beelden uit Noord Amerika, maar ook van Groenland, wintersport in Japan en Europa.

Let ir Ride - the Craig Kelly story - filmshot 1

Inspirerend verhaal over een inspirerende man.

Deze film was voor mij erg inspirerend, want naast dat Kelly ‘snowboardings first ambassador’ was, was hij vooral iemand die zijn dromen najoeg en zijn hart volgde. Het is een erg inspirerende film.

“As a general rule, it’s better to just be living for the moment… because if you plan ahead you might not make it that far.”

Trailer: Let It Ride – The Craig Kelly Story

Hieronder staat de trailer, dan kan je alvast een beetje in de stemming komen.De film is gratis te bekijken op de website van Red Bull TV.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Tirol stemt over Olympische Spelen 2026
Ook interessant
Ski Amadé bereidt zich voor op winter 2018