Ski’s huren of kopen? Een dilemma waar elke wintersporter eens in de zoveel jaar tegen aanloopt is het huren versus kopen van ski’s en skischoenen. De meeste wintersporters hebben hun eigen skischoenen. Een grote investering, maar wel zo fijn dat niemand anders in je materiaal staat te zweten. Skischoenen zijn toch vrij persoonlijk en ze gaan ieder jaar lekkerder skiën. Ski’s daarentegen zijn vaak minder persoonlijk. Natuurlijk, als je ski’s koopt kies je voor een paar wat perfect bij je past, maar in de verhuur kan dat ook.

Om te beslissen of ski’s huren of ski’s kopen voor jou interessanter is, moet je onderstaande 6 vragen beantwoorden.

ski huren of kopen

1. Ski’s huren of kopen: Hoe vaak ga ik ze gebruiken?

Ga je voor de eerste keer op wintersport? Huur dan je ski’s en skischoenen. Sowieso.

Ook al ben je van plan de komende jaren ook nog op wintersport te gaan. De eerste keer heb je typische beginnerski’s en dito schoenen nodig. Een schoen met een lage flex en een paar beginnersski’s, maken het skiën makkelijker en zorgen ervoor dat je met plezier de piste afdaalt. Als je flink wat meters maakt tijdens je eerste wintersport, heb je kans dat je de volgende keer al een iets stijvere schoen wil. Of dat je voorkeur voor ski’s net iets anders ligt. Online huur je jouw ski’s voor komend seizoen met fikse korting.

Ben je al vaker op wintersport geweest en is je materiaal aan vervanging toe, of twijfel je of je nog wel langer moet huren? Bedenk dat hoe vaak je het materiaal in de toekomst nog gaat gebruiken. Als je een week per jaar gaat skiën. Dan loont het kopen van ski’s vaak niet. Maar wanneer je meer dan een week per jaar gaat skiën en de komende jaren van plan bent om te gaan skiën. Dan is kopen misschien een goede optie.

ski's huren voor poedersneeuw op de piste

2. Ski’s huren of kopen: Waar bewaar je de ski’s?

Je ski’s hebben een plek nodig in je huis. Dus woon je in een appartementje van 20m2 in de binnenstad? Dan is kopen misschien niet ideaal. Je ski’s hebben een droge plek nodig, dus een vochtige schuur is geen optie.

3. Ski’s huren of kopen: hoe veranderlijk is je voorkeur

Natuurlijk, je hebt mensen die met één paar ski’s alles kunnen. En er dan ook nog 10 jaar mee doen. Als dit bij jou ook het geval is, test dan verschillende ski’s en koop die ski’s waar je de komende jaren elke winter weer op gaat skiën.

Maar er zijn ook mensen die graag een poederski willen voor als het flink gesneeuwd heeft. En een piste ski voor de mooi geprepareerde piste. Of mensen die niet kunnen wachten tot het nieuwe model van Stöckli uitkomt (ja, inderdaad wij zijn al deze mensen..). Daar is ook wat voor te zeggen. Maar dan kan je beter huren. Dan heb je altijd de nieuwste ski voor de juiste omstandigheden.

skihuur stockli

4. Ski’s huren of kopen: vervoer van je ski’s

Na het kopen van ski’s ben je nog lang niet klaar. Je ski’s moeten vervolgens vervoerd worden naar de wintersport.

Ga je met het vliegtuig? Dan heb je een speciale tas nodig om je ski’s en skistokken in te vervoeren. Daarbij rekenen de meeste luchtvaartmaatschappijen extra kosten voor het vervoer van je skimateriaal.

Ga je met de auto? Dan heb je misschien een skibox en dakdragers nodig (check eerst of je auto een skiluik heeft). De kosten hiervan kan je bij de ski’s optellen..

ski kopen is vervoeren

5. Ski’s huren of kopen: kinderen in de groei

Iedereen die kinderen heeft weet hoe leuk het is om spullen voor ze te kopen (toch?). Maar ski’s kopen voor kinderen in de groei, is best een prijzig grapje. De ski’s in kindermaten zijn doorgaans wel goedkoper dan voor volwassenen, maar houd er rekening mee dat kinderen vaak niet langer dan twee seizoenen (als je heel veel geluk hebt) met hun ski’s doen. Ski’s op de groei kopen lijkt een aantrekkelijke optie maar gaat helaas echt ten kosten van het skiplezier van je kind.

Hoe saai en degelijk het ook klinkt: voor kinderen in de groei is ski’s huren de beste optie. Huur online kinderski’s met korting. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaald en dat je kind toch op de meest moderne ski’s komt te staan.

6. Ski’s huren of kopen: onderhoud

Tot slot is er het onderhoud aan je ski’s. We zullen er hier niet te diep induiken maar houdt rekening met ski’s waxen, kanten slijpen en sporadisch een gaatje dichten. Je kan dit zelf doen, maar dan moet je handig zijn en over het juiste materiaal beschikken (aanschaf 200 euro eenmalig en daarna alleen herinvesteren in wax). Je kan natuurlijk ook na elke wintersport je ski’s een beurt laten geven bij de plaatselijke skiverhuur. Dit kost gemiddeld 25 euro per week per persoon.

Wanneer je langer dan een week gaat, moeten je ski’s tussendoor wel minimaal 1 keer gewaxt worden om er echt lekker op te kunnen blijven skiën.

jongen met ski uit verhuur

Ski’s huren, de beste optie voor jou?

Als je na het doorlezen van bovenstaande punten besluit om ski’s te huren dan kan je dit het beste online regelen. Door je skihuur online te boeken kan je flink besparen op de kosten van je skihuur. Als je skischoenen en skistokken erbij wil hebben, kan je dit ook gelijk online regelen.

Liever ski’s kopen?

Wanneer je na het lezen van bovenstaande punten besluit om ski’s te kopen, lees dan eerst even onze tips voor het kopen van ski’s. Dan weet je precies waar je op moet letten.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Foto Friday #60 – een week van extremen
Ook interessant
Winterbeelden: 10 foto’s van de mooiste winterdag 2019