Het duurt nog even, maar dan kan iedereen weer van de sneeuw genieten. Dagdromen en plannen maken voor de volgende wintersport kan gelukkig nu al. Daarom besteden wij deze weken extra aandacht aan een aantal van onze favoriete wintersportbestemmingen. Zo blijven we de liefde voor wintersport delen en bezorgen we je hopelijk ook nog eens een flinke dosis blijdschap. Want juist nu we niet kunnen reizen, kijken we extra uit naar de eerstvolgende reis die we weer kunnen maken. Dus droom vooral met ons mee en laat je inspireren voor je volgende wintersport. Die komt vast sneller dan je nu denkt!

Dromen van een wintersport in Obertauern
Dromen van een wintersport in Obertauern (Foto: TVB Obertauern)

Zes redenen voor een wintersport in Obertauern

Obertauern is een van die skigebieden die je compleet verassen. Dit geweldige skigebied ligt midden in de Alpen en is één van die skigebieden waar je, wanneer je er eenmaal geweest bent, vaker naar toe wilt. Ben jij er nog nooit geweest? Dan geven wij je zes redenen om deze winter voor een wintersport in Obertauern te kiezen.

Hier valt sneeuw genoeg

Een ding is zeker. Over sneeuw hoef je je in Obertauern geen zorgen te maken. Obertauern is namelijk het meest sneeuwzekere wintersportdorp van Oostenrijk. Met een gemiddelde sneeuwhoogte van 264 centimeter zijn wintersporters hier van eind november tot begin mei verzekerd van perfecte wintersportomstandigheden.

Sneeuw genoeg in Obertauern (Foto: TVB Obertauern)
Sneeuw genoeg in Obertauern (Foto: TVB Obertauern)

Dit skigebied vindt echt iedereen leuk!

Het skigebied van Oberauern telt ruim 100 kilometer piste. Hier is voor iedere wintersporter wel een mooie afdaling te vinden. Het overgrote deel van het skigebied bestaat uit brede blauwe en rode afdalingen. Maar ook voor fanatieke wintersporters is er genoeg uitdaging te vinden. Zo is de Gamsleiten 2 afdaling één van de steilste pistes van de Alpen. Waaghalzen kunnen hun hart ophalen in het funpark met meer dan 40 schansen en obstakels. Wil jij ’s morgens als eerste de piste op? Ook dat kan in Obertauern. Speciaal voor vroege vogels starten op woensdag de skiliften een half uur eerder!

Dit skigebied vindt echt iedereen leuk! (Foto: TVB Obertauern).
Dit skigebied vindt echt iedereen leuk! (Foto: TVB Obertauern).

Ski in- Ski out: slapen aan de piste

Tijdens een vakantie in Obertauern kan de auto gewoon blijven staan. Alle accommodaties liggen in de buurt van de pistes en liften. Vanuit het appartement of hotel stap je zo de piste op. En ook restaurants, skischolen en andere faciliteiten zijn nooit ver weg.

Coronaproof: zelfs geen gondel nodig

Komende winter is anders dan we gewend zijn. Om gasten en medewerkers te beschermen tegen Covid-19 heeft Obertauern een aantal duidelijke voorzorgsmaatregelen getroffen. Deze maatregelen lijken erg op die in Nederland en gaan vooral over afstand houden, je mond en neus bedekken in de skilift en goed handen wassen.

In Obertauern is afstand houden gelukkig niet zo moeilijk. Wintersporters kunnen op maar liefst 10 verschillende plekken vanuit het dal omhoog. Gedrang en wachtrijen is er daarom niet bij. Heb je geen zin in propvolle gondels? Dan ben je in Obertauern helemaal op de juiste plek. Bijna de hele infrastructuur bestaat uit moderne stoeltjesliften. In een gondel stappen is hier niet nodig.

Obertauern in Salzburgerland
Bijna alleen maar stoeltjesliften (Foto: TVB Obertauern).

Super familie vriendvriendelijk

Voor families is Obertauern echt een belevenis. Verdeeld over het skigebied zijn er diverse kinderpistes en funparks. Schansen, hobbels, slalom, een iglo om in op te warmen en zelfs een spookhuis, je vindt het allemaal op de pistes van Obertauern. Alle kinderen die nog niet (zo goed) kunnen skiën, kunnen terecht in Bobby Land. Een sneeuwspeelplaats waar kinderen spelenderwijs kennismaken met sneeuw en wintersport.

En wil je een dag niet de piste op? Dan is er ook nog een rodelbaan bij de Gnadenalm. Hier kunnen zelfs de kleinste kinderen vanaf. Natuurlijk wel samen met hun ouders. 😉 Deze rodelbaan biedt gegarandeerd plezier voor jong en oud.

Rodelen Obertauern
De rodelbaan bij de Gnadenalm (Foto: TVB Obertauern)

Nieuwe ervaringen buiten de piste

In Obertauern kan je je niet alleen uitleven op de piste. Naast skiën en boarden wachten een aantal spannende, nieuwe ervaringen op je.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een skitour met gids? Tijdens het toerskiën loop je met speciale ski’s voorzien van stijgvellen omhoog. Bovenop worden de vellen verwijderd, en ski je op de gebruikelijke manier naar beneden. Een hele bijzondere ervaring die zowel op de piste als naast piste plaats kan vinden.

Of maak met het hele gezin een romantische sneeuwschoenwandeling. Daarbij geniet je op een ontspannen manier van het magische winterse en verlaten landschap.

Sneeuwschoenwandelen is gaaf! (Foto: TVB Obertauern)
Sneeuwschoenwandelen is gaaf! (Foto: TVB Obertauern)

Ga jij deze winter naar Obertauern?

Wil je ook graag deze winterdroom meemaken? Of wil je meer weten over dit leuke skigebied? We schreven eerder een uitgebreid artikel over wintersport in Obertauern met heel veel informatie. En natuurlijk kan je ook op de website van Obertauern terecht.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skipully kopen? Dit zijn de mooiste skipullies van deze winter
Ook interessant
Review: Komperdell Air Vest, de rugbeschermer die je niet voelt zitten