Wintersport Schladming

Logo Wintersport SchladmingSchladming is het grootste skigebied van de Oostenrijkse deelstaat Steiermarken. Wintersport in Schladming betekent een groot skigebied, maar ook een rustig skigebied. Schladming ligt ongeveer 80 kilometer voorbij de stad Salzburg en is per auto goed bereikbaar.

Schladming is bij Nederlandse wintersporters nog een onontdekte parel

Wintersport Schladming – tips

  • Het skigebied van Schladming maakt onderdeel uit van het SkiAmade skigebied. Dit betekent dat de skipas van Schladming ook geldig is in bijvoorbeeld Flachau en Zauchensee. Het is heel leuk om daar een dag te gaan skiën of snowboarden.
  • Als je met je kinderen op wintersport gaat naar Schladming, ga dan een dagje skiën in Forstau/Fageralm. Dit kleine skigebied is speciaal ingericht voor kinderen en heeft onder meer een indianen skipad, een Vikki de Viking skipiste. Daarbij is het ook nog eens erg overzichtelijk.
  • Jaarlijks vindt in Schladming de nachtslalom plaats. Dit is één van de grootste evenementen in Oostenrijk. Er komen die nacht wel 100.000 mensen naar Schladming die de atleten aanmoedigen en tot diep in de nacht feest vieren. (als je hier niet van houdt, let dan op bij het boeken van je vakantie).
  • Op de pistes en op het grote plein in Schladming is gratis WiFi beschikbaar.

Wintersport Schladming – skigebied

Het skigebied van Schladming omvat ruim 167 kilometer aan pistes. Verspreid over vier bergen. Het skigebied heeft moderne liften en veel verschillende pistes. Het skigebied is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderde wintersporters.

Hieronder staat een plattegrond van het skigebied van Schladming. Als je er op klikt, dan krijg je een vergroting te zien. Let er wel op dat alleen het skigebied van Schladming getoond wordt en niet die van Reiteralm en Hauser Kaibling.

Wintersport in skigebied Schladming - plattegrond van de pistes

Hotels en appartementen in Schladming

Als je op tijd boekt, is het niet zo moeilijk om een appartement in Schladming te vinden. Er is een groot aanbod van appartementen en hotels in Schladming. Via Booking.com kun je eenvoudig je hotel of appartement in Schladming boeken. Als je hier de begin- en einddatum van je vakantie invult, dan krijg je vanzelf een lijst met beschikbare accommodaties.


Booking.com