Niets is leuker dan samen met de kids op wintersport: met het gezin herinneringen maken, overdag alle energie eruit en ’s avonds heerlijk slapen. En dat terwijl jullie samen nog even met z’n tweeën van quality time kunnen genieten! Een fantastisch gebied voor de familie wintersport is skigebied Saas-Fee/Saastal, in Zwitserland. Er is hier zo veel te doen, dat er geen tijd is om je te vervelen!

Het familievriendelijke skigebied Saas-Fee/Saastal

Skigebied Saas Fee ligt in de Zwitserse regio Wallis en beschikt over zo’n 150 kilometer piste, 5 kilometer skiroute en 3 rodelbanen. Dit prachtige skigebied wordt wintersporters ook liefdevol de ‘Parel van de Alpen’ genoemd. En dat is niet voor niets zo. De prachtige omgeving, goede sneeuwkwaliteit en de traditionele sfeer maakt Saas-Fee/Saastal een fantastische bestemming voor iedere wintersporter. Het Saasdal richt zich niet alleen op ervaren wintersporters, maar let ook op de kleintjes! Het skigebied is perfect voor familievakanties. Het dorp Saas Fee is autovrij. Er  zijn veel blauwe en rode pistes zijn. Maar daarnaast is er ook enorm veel te doen voor families. We zetten een paar hoogtepunten op een rij.

het familieskigebied Saas-Almagel (Foto: Saastal Tourismus AG)

Sneeuwplezier in Kian’s Adventure Land

Avontuur genoeg in Kian’s Adventure Land. In dit land vol avontuur is zo veel te doen, dat de kinderen geen oog meer voor hun ouders hebben. Zowel voor de allerkleinsten, als voor iets oudere kinderen is hier iets vinden wat ze leuk vinden. Wat dacht je van een keer snowtuben met de hele familie, films kijken in een tipitent en natuurlijk de slalom. Extra tof is dat kinderen hier zelfs op een sneeuwscooter kunnen rijden! Deze is speciaal ontworpen voor kinderen vanaf zes jaar en heeft een topsnelheid van 20 kilometer per uur. Kortom: een middag vol pret gegar.

Op zoek naar de schat op de Foxtrail

Zeg het maar niet te hard, want anders willen de kids dit elke dag doen, maar in het Saasdal kan je een speurtocht in de sneeuw doen! En niet zomaar één. In teams gaan jullie op zoek naar de vermiste schat. Door het volgen van een leuk ‘vossenpad’. Op dit pad kom je het historische huis van de legendarische priester Imseng tegen, waar je samen op zoek gaat naar aanwijzingen. Maar dat niet alleen: je mag ook instappen bij een elektrische auto die jullie in de sneeuw een nieuw avontuur bezorgd! Dit wil je echt niet missen…

Op zoek naar de schat op de Foxtrail (Foto: Andrea Badrutt)

De ijsgrot ‘Ice Cave Allalin’ bezoeken

Wie kan er zeggen dat ze in een ijsgrot ín een gletsjer zijn geweest? Jullie! Na deze reis natuurlijk. Op de Feegletsjer kan je de ijsgrot bezoeken. De grot beschikt over 5.500 m³ om doorheen te wandelen. Je kunt hier de mooiste ijsminiaturen bewonderen en de kinderen kunnen van de glijbaan glijden. Maar dat niet alleen: het is ook een hele ervaring om hier te komen. De Ice Cave Allalin is te bereiken via de Metro Alpin, een ondergrondse metro die jou naar 3.500 meter hoogte brengt. Het ligt zo hoog dat hier in de zomer ook geskied kan worden. Vergeet dus niet om je warm aan te kleden.

Ice Cave Allalin (Foto: Saastal Tourismus AG)

Ben je benieuwd naar Saas-Fee/Saastal?

Ben je overtuigd dat Saas-Fee/Saastal hét gebied is om met het hele gezin een leuke wintersport te vieren? Weet je.. We hebben je nog niet eens alles verteld over leuke familieactiviteiten in Saas-Fee! Zo kan je er ook (nacht)sleeën, zwemmen en rodelen op een echte Rodelbobbahn! Wil je graag meer weten over deze gezellige familie wintersport in Saas-Fee/Saastal? Kijk dan vooral op de officiële website.

Eerder verschenen
Het is koud, maar met deze items blijf je warm op de piste
Ook interessant
Review Julbo Reactiv 0-4 High Contrast – ’s werelds 1e mee kleurende skibril (en mijn favoriet)