WOOOO… toen ik vanmorgen de weersvoorspellingen voor komende week bekeek, maakte mijn hart een klein sprongetje. Begin volgende week wordt er een enorme vracht sneeuw voorspeld. In totaal kan er meer dan 1 meter sneeuw vallen. De eerste sneeuw wordt verwacht in Zwitserland en Oostenrijk, later gaat het ook in de skigebieden in Frankrijk flink sneeuwen. Als je net als ik van sneeuw houdt, is dit natuurlijk een heerlijk vooruitzicht…

sneeuw, blij, skistokken, skibril en revolution race
Als je van sneeuw houdt, is dit een heerlijk vooruitzicht.

De mooiste skidagen van deze winter

Op dit moment beleven we de mooiste skidagen van deze winter. Afgelopen weekend is er ruim 50 centimeter sneeuw gevallen en sinds maandag is het zonnig en koud. De bomen zijn wit van de sneeuw, de lucht is blauw en de pistes zijn heerlijk! Onderstaande foto maakten wij gisteren, wat een topomstandigheden! Omdat het laagseizoen is, is het ook nog eens super rustig op de piste.

Op dit moment is het echt genieten.

Eerst sneeuw in Oostenrijk

Woensdag is waarschijnlijk de laatste dag met Kaiserwetter. Donderdag gaat het in Oostenrijk en Zwitserland sneeuwen. Er worden geen enorme hoeveelheden verwacht. De meeste sneeuw wordt voorspeld in SalzburgerLand, hier wordt maximaal zo’n 30 centimeter sneeuw voorspeld. Ook in de skigebieden in Tsjechië wordt ongeveer 30 centimeter sneeuw verwacht.

Sneeuw in Flachau
Het gaat komende week flink sneeuwen.

Daarna in de rest van de Alpen

Vanaf zondag gaat het dan echt los. Het het onstuimig in de Alpen. Zowel in Frankrijk, als in Zwitserland en Oostenrijk wordt dagenlang sneeuw voorspeld. Lokaal kan er wel een meter sneeuw vallen. Een heerlijk vooruitzicht voor iedereen die in februari een skivakantie heeft gepland. Zoals het er nu naar uit ziet, zal er aan sneeuw geen gebrek zijn. We moeten natuurlijk wel een kleine slag op de arm houden, weersvoorspellingen langer dan 2 dagen vooruit kunnen altijd nog veranderen 😉

Hoeveel sneeuw wordt er verwacht?

Hieronder staat de verwachte sneeuwval in een aantal populaire skigebieden.

SkigebiedVerwachte sneeuwval
Engelberg-Titlis (Zwitserland)150 centimeter
Montafon (Oostenrijk)130 centimeter
Serfaus (Oostenrijk) 125 centimeter
Pitztal (Oostenrijk) 100 centimeter
Flachau (Oostenrijk) 95 centimeter
Saalbach (Oostenrijk) 90 centimeter
La Plagne (Frankrijk)40 centimeter
Harrachov (Tsjechjë)35 centimeter
Tros Vallées (Frankrijk) 30 centimeter
bron: bergfex.com

Heerlijk vooruitzicht voor de voorjaarsvakantie

Deze sneeuwverwachting is goed nieuws voor alle wintersporters die een wintersport hebben gepland tussen nu en de voorjaarsvakantie. Zij hoeven zich over de sneeuwhoogte in ieder geval geen zorgen te maken. Heb jij nog niet geboekt? Bij deze reisorganisatie kan je nog kiezen uit meer dan 600 aanbiedingen. De beste aanbieding? Een week wintersporten, inclusief accommodatie en skipas voor iets meer dan 300 euro!

Komende week op wintersport? Bereid je goed voor

Vanaf donderdag wordt het flink onstuimig in de skigebieden. Als je met een goede skibril of skihelm met vizier de piste op gaat, kan je echt genieten van heerlijke omstandigheden.

Ga jij komende week op wintersport naar Oostenrijk? Bereid je dan goed voor. Op zaterdag, voor veel Nederlanders de eerste dag van hun vakantie, wordt in grote delen van Oostenrijk sneeuw voorspeld. Zorg dat je sneeuwkettingen bij de hand hebt. Zeker als je op vakantie gaat naar hoger gelegen skidorpen als Gargellen of Kühtai, zal je deze nodig hebben.

Wil je goed voorbereid op wintersport? Lees dan vooral onderstaande artikelen:

sneeuwval

Op de hoogte blijven?

Natuurlijk houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en de nieuwste coronamaatregelen? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Programma Olympische Spelen 2022 – schema en voorbeschouwing
Ook interessant
NKBV reisverzekering met wintersport dekking: de beste keuze voor wintersporters