Kijk jij ook zo uit naar komende wintersport? Samen skiën, spelen in de sneeuw en herinneringen voor het leven maken. Iets fijners kunnen wij ons niet voorstellen. Een van de mooiste bestemmingen voor een familie wintersport is Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Het ‘Skicircus’ is echt een droombestemming voor gezinnen. In dit artikel leggen we uit waarom dat zo is.

Enorm veel blauwe pistes om samen van te genieten

Onze vakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zullen we ons nog lang herinneren. Het is namelijk een van de meest familievriendelijke skigebieden die wij de afgelopen jaren bezocht hebben. Vooral het enorme aanbod aan blauwe pistes die in het skigebied te vinden zijn, maken het een super bestemming voor families. Maar liefst 140 van de 270 kilometer piste bestaat uit eenvoudige, brede afdalingen. Er zijn er zo veel dat je als gezin het hele skigebied door kunt skiën zonder een rode of zwarte piste te nemen.

Skicircus Samen de piste op
Samen de piste af (© saalbach.com | Klaus Listl)

Speciale kinderpistes

Samen met kinderen skiën is in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn een echte belevenis. Overal in het skigebied zijn speciale ‘funslopes’ waar kinderen (en volwassenen) door tunnels kunnen skiën, over hobbels kunnen springen en zich over kleine schansen kunnen wagen. In Leogang is er zelfs een speciale hobbelpiste die vanaf de top helemaal tot bijna in het dorp gaat. Hier maak je herinneringen voor het leven gemaakt!

Speciale kinderpistes. (Foto: )
Speciale kinderpistes. (© saalbach.com | Patrick Steiner )

Fijne skischolen

Kunnen jouw kinderen nog niet zo goed skiën? Ook dan ben je in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn op de juiste plek. Verspreid over het skigebied zijn maar liefst 15 verschillende skischolen waar ze kunnen leren skiën of snowboarden. En bij allemaal werken Nederlandse skileraren. Wel zo fijn!

De perfecte plek om te leren skiën. (© saalbach.com | Patrick Steiner )

Familiehotels en maar liefst 60 gezellige skihutten

Wintersport maakt hongerig. Gelukkig kan je voor de grote en de kleine honger terecht in een van de 60 gezellige skihutten in het skigebied. Natuurlijk staan er op elke menukaart wel een paar kindergerechten. Er zijn in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn hotels die zich speciaal op gezinnen richten. Terwijl de kinderen in de speelkamer zijn, of een spelletje spelen, kunnen ouders alvast plannen maken voor de volgende dag. Zo wordt de gezinsvakantie écht onvergetelijk!

Genieten in de berghut. (© saalbach.com | Mirja Geh )

Speciale aanbiedingen voor families

Een familie wintersport in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is niet alleen super tof, maar ook nog eens behoorlijk voordelig. Kinderen die in of na 2016 zijn geboren, krijgen de miniAlpini Card, hiermee kunnen ze gratis met alle liften omhoog. Op een skipas voor kinderen die in of na 2006 geboren zijn, krijg je 50% korting. Ook gelden er kortingen voor jeugdige wintersporters (tot 19 jaar).

Skicircus: ultieme droombestemming

Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunnis niet alleen het skigebied met de langste naam, maar het coolste skigebied van de Alpen. Maar liefst 70 skiliften verbinden de dorpen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn met elkaar. Dit mega skigebied telt 270 kilometer piste en er is werkelijk voor elk type wintersporter wel wat te vinden. De pistes zijn breed, de berghutten gezellig en de mogelijkheden eindeloos. Ook buiten de piste is genoeg te zien en te beleven. In dit skigebied is vervelen er niet bij! Wil je meer informatie over een wintersport in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn? Of wil je direct op zoek naar een leuke accommodatie? Kijk dan op de website van het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Daar vind je ook  nog veel meer informatie over deze droombestemming.

 

 

 

Hoofdfoto: © saalbach.com | Klaus Listl

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
11 tips voor een wintersport met de elektrische auto
Ook interessant
Kilometervreters opgelet: in deze skigebieden kan je elke dag op een andere piste skiën