Maart en april zijn misschien wel de allermooiste maanden om (nog een keer) op wintersport te gaan. In maart bereikt de sneeuwhoogte zijn hoogtepunt. Daarnaast schijnt de zon in het voorjaar vaker en is het rustiger op de piste. Bovendien zijn de dagen ‘een stuk langer dan in december en januari.

Een van onze favoriete bestemmingen voor een wintersport in het voorjaar is het Oostenrijkse Obertauern. In dit artikel vertellen we je waarom dat zo is.

Sowieso sneeuw genoeg

Obertauern is altijd al jarenlang een van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk. Het dorp, dat op 1.714 meter hoogte ligt, is gemiddeld maar liefst 214 dagen bedekt met sneeuw. Iedere winter valt er bijna 9 meter sneeuw en de gemiddelde sneeuwhoogte is maar liefst 264 centimeter. Over sneeuw hoef je je in Obertauern geen zorgen te maken.

Sowieso sneeuw genoeg in Obertauern
Sowieso sneeuw genoeg in Obertauern

100 kilometer strak geprepareerde piste

Met iets meer dan 100 kilometer aan piste, is Obertauern voor werkelijk iedere wintersporter een perfecte bestemming. Het skigebied telt 61 kilometer blauwe piste, 35 kilometer rood gemarkeerde afdalingen en 4 kilometer aan zwarte pistes. Meer dan genoeg om er voor te zorgen dat er voor dat iedere wintersporter een perfecte afdaling te vinden is.

In Obertauern ligt sneeuw genoeg
Meer dan 100 km strak geprepareerde piste.

Nog meer uitdaging?

Ben jij een ervarren wintersporter die op zoek is naar meer uitdaging? In Obertaueren zijn een aantal leuke skitochten te vinden. Zo gaat de Super Seven langs de 7 hoogste toppen van het skigebied, terwijl de Tauernronde je langs de mooiste plekken door het skigebied loodst. Wist je dat Gamsleiten 2, een van de steilste pistes van Oostenrijk, in Obertauern te vinden is? Daarnaast zijn er ontelbaar veel off piste afdalingen en is er een tof funpark.

In Obertauern is genoeg uitdaging te vinden.
In Obertauern is genoeg uitdaging te vinden.

Ski-in ski-out: accommodaties aan de piste

Hou jij niet van gesleep met je skimateriaal? Weet dan dat Obertauern dé ultieme ski-in ski-out bestemming in Oostenrijk is. Op geen enkele andere plek zijn zo veel fijne hotels en appartementen aan de piste te vinden als in het hooggelegen skidorp. En wat is nou fijner dan ’s ochtends na je ontbijt zo de piste op te stappen en aan het eind van de dag weer af dalen naar je accommodatie?

Après ski met je zonnebril op

Hou jij ook zo van die Oostenrijkse gemütlichkeit? Dan ben je Obertauern op de juiste plek! Op culinair vlak kom je in Obertauern niks tekort. Van traditionele berghutten met knisperend haardvuur en traditionele gerechten tot exclusieve restaurants met internationale allure, in Obertauern vind je het allemaal. In totaal beschikt het bergdorp over meer dan 50 restaurants en berghutten waar je volledig tot krachten kan komen. En après-skiën? Dat doe je in Obertauern bij een van gezellige hutten die je overal op de piste of aan de voet van de piste vindt. Op zonnige dagen verplaatst het feest zich naar buiten, zo kan je heerlijk après skiën met je zonnebril op!

Après ski met je zonnebril op.

In Obertauern maak je herinneringen voor het leven

Een wintersport in Obertauern is meer dan een week vakantie. Tijdens je wintersport in Oberatauern zal je herinneringen voor het leven maken. Of het nu een romantische wintersport, een familiewintersport of een wintersport met vrienden is, Obertauern laat je hart sneller kloppen. Bakken sneeuw, oneindig veel plezier, adrenaline, culinair genot en nieuwe ervaringen. De voorpret begint zodra je geboekt hebt, en de herinneringen blijven tot lang na je vakantie. Wil je meer informatie over een wintersport in Obertauern? Of wil je direct boeken? Kijk dan op de officiële website van Obertauern.

Eerder verschenen
Reisverslag: genieten van eindeloze sneeuwavonturen in het Stubaital
Ook interessant
Review Wedze BOOST 900 R – pisteski van Decathlon met een goede prijs/kwaliteit verhouding