Sneeuwschoenwandelen wordt in Oostenrijk (langzaam) steeds populairder. Voornamelijk omdat het een gemoedelijke bezigheid voor het hele gezin is. Sneeuwschoenwandelen is makkelijk, gezond en relatief goedkoop. Desondanks is de voldoening die je voelt na een flinke sneeuwschoenwandeling groot.

Ondanks dat iedereen het zo kan doen, is het toch belangrijk om ook bij het sneeuwschoenwandelen acht te houden op de gevaren die in de bergen heersen. Wij zochten daarom een aantal veilige sneeuwschoenwandelroutes die je prima zelfstandig kan maken.

Het enige wat je nodig hebt zijn:

  • Sneeuwschoenen (te huur bij het plaatselijke tourismebureau of sportwinkel).
  • Stokken (bij de huur in begrepen of skistokken wanneer je deze hebt).
  • Winterkleding.
  • Warme, waterdicht schoenen.

sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandeling route in Grossarl (Loosbühelalm)

Start: Parkeerplaats Grund in Ellmautal.
Einde: Loosbühelalm
Aantal kilometers: 2,5 km (enkele route)
Looptijd: 1,5 uur
Omschrijving: Tijdens deze route heb je uitzicht over de Kreuzkogel. De route is kort en mooi om mee te starten. Bij de Loosbühelalm kan je een pauze nemen en vanaf daar dezelfde route wandelend terug nemen of het pad naar de parkeerplaats afdalen op een slee (zie rodelen).

Sneeuwschoenwandeling route in Kleinarl (Steineggrunde)

Start: Tourismeverband Kleinarl (hier kan je tevens sneeuwschoenen huren)
Einde: Hochstein
Aantal kilometers: 5 km (enkele route)
Looptijd: 2,5 uur
Omschrijving: Deze route is wat pittiger dan de route in Grossarl en vereist een iets betere conditie. Deze route is mooi om tegen het einde van de dag te wandelen. je kan vanaf 17.00 uur een pauze nemen bij Hochstein en het uitzicht is dan nog altijd fenomenaal. De weg terug kan wandelend over dezelfde route afgelegd worden. Leuker is echter om in de hut te eten en dan rodelend naar beneden te gaan. Rodels zijn verkrijgbaar bij Berghut Ennskraxn (ook vanaf 17.00 uur geopend).

Sneeuwschoenwandeling route in Altenmarkt (Bauernregelweg)

Start: Parkeerplaats Köpferkehre bij vakantieboerderij Habersatt
Einde: Schwemmberg (op 1060 meter hoogte)
Aantal kilometers: 5,6 km (ronde)
Looptijd: 2,5 uur
Omschrijving: De route betreft een ronde die op hetzelfde punt begint en eindigt. Tijdens deze sneeuwschoenwandeling geniet je van het uitzicht op de Lackenkogel. Deze route is een zogenaamde themaweg langs 22 thema punten. Op deze punten wordt het weer in de bergen verklaart. De wandeling is vooral geschikt voor mensen die gemoedelijk willen wandelen en langere wandelingen gewend zijn.

winterwandelen vakantie

Sneeuwschoenwandeling route in Mühlbach

Start: Berghotel Arthurhaus
Einde: Berghotel Arthurhaus
Aantal kilometers: 2,2km (ronde)
Looptijd: 1,5 uur
Omschrijving: Een gemoedelijke, makkelijke route die je binnen 1,5 uur aflegt. Onderweg is geen gelegenheid tot eten en drinken dus dit kan je beter meenemen. Het verlaten landschap met uitzicht op Hochkönig is onze favoriet van deze wandelingen. In dit verlaten gebied heb je veel kans om klein wil te zien. Een leuke wandeling om met de hele familie te maken na een ochtend op de piste.

Sneeuwschoenwandeling route in Dorfgastein (Fulseck)

Start: Bergstation of middelstation skilift Fulseck (rode gondel)
Einde: Ronde tot aan het bergstation
Aantal kilometers:
Looptijd: 3,5 uur vanaf het bergstation.
Omschrijving: De gondel brengt je naar de top van de Fulseck. Waar de wintersportmenigte naar rechts gaat, vertrek je voor de sneeuwschoenwandeling naar links. Hier ontsnap je binnen 5 minuten aan de drukte die op de pistes plaatsvindt. De route staat op de borden aangegeven, volg de borden en maak onderweg een stop bij een berghut of breng zelf een (thermoskan) drinken mee. De wandeling is middelzwaar en vrij lang, dus zorg dat je wat te eten bij je hebt en goed uitgerust bent.

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Koning Winter bezig met comeback in Oostenrijk
Ook interessant
Ski Amadé optimaal beleven