review atomic redster j2Wij testten dit jaar diverse kinderski’s in de Ski amadé regio. Ski amadé is de thuisbasis van Atomic en deze ski’s kunnen dus niet achterwege blijven. Ze werden getest door onze zesjarige zoon dit dit skiseizoen maar liefst 70 dagen doorbracht op de piste. Weliswaar is deze tijd verdeeld over vier verschillende ski’s, maar toch genoeg tijd om een redelijk oordeel over deze ski te kunnen vellen.

Samenvatting review Atomic Redster J2 kinderski

Type: Piste ski / slalom ski voor kinderen tussen 5 jaar en 8 jaar.
Terrein: Piste maar poeder is ook geen enkel probleem.
Lengte: 100 cm / 110 cm / 120 cm.
Collectie: 2017 / 2018.
Voor welk type skiër: Gevorderde (rode) piste skiërs tussen 5 jaar en 8 jaar.
Pluspunten: Lichte ski die zich makkelijk laat draaien. Perfect voor de stap naar parallel skiën of korte bochten.
Nadelen: Geen die-hard wedstrijd ski.
Prijs: € 169,- via de webshop van Atomic of bij lokaal verkooppunt.

review atomic redster

Complete review Atomic Redster J2 kinderski

Zoals gezegd worden de ski’s gedurende 16 weken intensief getest door mijn 6 jarige zoon. Aan het begin van het seizoen skiet hij nog op beginnerski maar aangezien hij hieruit gegroeid is (en bijna parallel skiet) is het tijd voor een ski dat hem een stapje verder helpt. De 110 cm Atomic Redster J2 komt op ooghoogte bij hem. We besluiten ze mee te nemen voor een test op een ijzige piste in november 2017.

Hieronder de specificatie van de geteste ski (bij kind, 6 jaar, 17 kilo, 120 cm).

Lengte geteste Atomic Redster J2: 110 cm.
Radius geteste Atomic Redster J2: 8 meter.
Side cut geteste Atomic Redster J2: 105 / 67 / 86.

Eerste indruk Atomic Redster J2

De ski’s gaan makkelijk aan. Hulp is niet meer nodig. De eerste bochten zijn wat onwennig en er wordt veel ploeg (pizzapunt gebruikt). Nu zijn de piste’s ook ijzig en is het nog het begin van het seizoen dus we wachten nog even af wat de volgende dagen brengt. De volgende dag ligt er sneeuw en gaat mijn zesjarige er als een speer vandoor. De stap van ploeg naar parallel wordt redelijk snel gemaakt en als we na een paar dagen andere ski’s testen zien we de ploeg er weer insluipen. Het is duidelijk dat de Atomic Redster J2 zich makkelijk laat sturen wat de stap naar parallel skiën makkelijker maakt.

Korte en lange bochten op de piste

Wanneer mijn zoon het parallel skiën onder de knie heeft knalt hij de slalom door. Ook de stap naar korte bochten is snel gemaakt. Fijn, want op dit moment komt hij met deze ski’s dus overal naar beneden.

Bij het wisselen naar andere ski’s zien we dat er nog steeds uitgestemd wordt op steile pistes en dat de bochten langer worden. Atomic Redster J2 blijft dus favoriet.

review atomic kinderski

Bospaadjes

Bij kinderen in deze leeftijd ontkom je niet aan bospaadjes. Mijn zoon is meer in het funpark en naast de piste dan erop te vinden. De ski’s laten zich makkelijk sturen en bospaadjes gaan verrassend goed. Zelfs beter dan met poederski’s. Geen paadje is veilig voor onze Atomic Redster cruizer.
Wanneer er veel sneeuw ligt besluiten we de twin tips in te zetten voor het poeder skiën. Ondanks het speelse plezier wat deze ski’s garanderen valt mijn zoon zowaar twee keer die dag in een bospaadje. En daarmee zijn we weer terug bij de vertrouwde Atomic ski..

Atomic kinderski review

Funpark / springen

Ook in het Funpark worden de ski’s veel ingezet. Het enige wat ik hier over kan zeggen is dat mijn zoon geen problemen ervaart en geen schans overslaat. De ski’s lijken hier dus geschikt voor. Maar eigenlijk heb ik geen idee waar ik op zou moeten letten in dit geval.

Slalom

Voor een slalom zijn deze ski’s eigenlijk net te kort. Echter, voor kinderen van deze lengte (onder de 125 meter) is dit toch een goede slalom ski omdat de grotere ski’s gewoon te groot zijn. Slaloms skiën gaat met veel plezier, maar winnen is er nog even niet bij. Daarvoor hebben zowel de skiër als deze ski een upgrade nodig.

review atomic kinderski

Conclusie review Atomic Redster J2

Wat een heerlijke all-round ski voor kinderen tussen 5 en 8 jaar. Onze zoon van 8 is dit type ski wel echt ontgroeid, maar voor de stap naar parallel of naar korte bochten is dit een ideale ski. De ski is vergevingsgezind, licht en laat zich makkelijk sturen. Het is de favoriete ski van dit seizoen voor kinderen in deze leeftijdscategorie en dat voor nog geen 200 euro! Daarmee is deze ski voor een beetje marktplaatsverkoper al snel aantrekkelijker dan een kinderski bij de lokale skiverhuur.

 

 

1 Commentaar

 • M.H.C.,

  Zeer mooi geschreven, relevante punten behandeld en functioneel opgemaakt. Petje af, Maaike!

 • Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Eerder verschenen
  Skilift Bad Hofgastein klaar voor museum
  Ook interessant
  Oostenrijk: Veel sneeuw met pasen en kouder als met kerst