Verheug jij je ook extra op de winter van 2021-2022? Wij wel! Als het goed is, kunnen Nederlandse wintersporters dan ein-de-lijk weer van de sneeuw genieten. Voor iedereen die zich nu al aan het verdiepen is in een bestemming voor volgend jaar, hebben we de ultieme tip: Ga naar Obertauern!

Dit skigebied is extreem sneeuwzeker en door de hoge ligging krijgt Obertauern ook nog eens veel zon. Deze heerlijke combinatie van sneeuw en zon zorgt er voor dat het de ideale bestemming voor jouw volgende wintersport is. In dit artikel leggen we uit waarom wij iedereen een skivakantie naar Obertauern aanraden.

Genieten van sneeuw en zon tot begin mei

In Obertauern draaien de skiliften van eind november tot begin mei. Waar de andere skigebieden na de paasdagen de pistes sluiten, kunnen wintersporters hier tot eind april nog genieten van sneeuw en zon.

Wist je dat Obertauern het meest sneeuwzekere wintersportdorp van Oostenrijk is? Gemiddeld valt er iedere winter meer dan 2,5 meter sneeuw. Door de enorme sneeuwzekerheid is het skiseizoen lang. De liften gaan medio november open en sluiten pas in mei.

Wat er ook gebeurd, een ding is zeker: over sneeuw hoef je je in Obertauern geen zorgen te maken.

Obertauern is extreem sneeuwzeker (Foto: Tourismusverband Obertauern)

 

Super familievriendelijk

Obertauern is een ideale plek voor kinderen om te leren skiën. Mascotte Bobby, het sneeuwkonijn van Obertauern, verwelkomt de kleinste wintersporters in zijn kinderland, een sneeuwspeelplaats waar kinderen spelenderwijs kennismaken met sneeuw, skiën en/of snowboarden. Bobby land bestaat uit drie delen:

  • Bobby’s Monsterpark: hier zijn speciale kinderpistes, een hobbelpiste, en een overdekte lopende band (zodat kinderen ook bij slecht weer kunnen leren skiën of boarden)
  • Een slalom: Bobby’s slalom, waar de tijd wordt gemeten op een heuse slalom piste.
  • ‘Bobby’s Geisterbahn’: een heus spookhuis op de piste.

Bobby’s Monsterpark is de perfecte plek voor kinderen om te leren skiën, te spelen.

En is het een dag koud? Dan kunnen ze opwarmen in een echte iglo. Ze zullen het geweldig vinden!

Bobby’s Monsterpark voor kinderen (Foto: Tourismusverband Obertauern)

De Tauernrunde

Voor ervaren wintersporters is het rondje Obertauern (officieel Tauern ronde) een leuke dagbesteding. Deze ronde is 12 kilometer lang en kan zowel linksom, als rechtsom worden afgelegd. Wanneer je naar Obertauern gaat, moet je deze ronde eigenlijk wel een keer doen.

Wil je nog meer skirondes afleggen? Bezoek dan de 7 Toppen van Obertauern. De 7 hoogste punten van het skigebied bieden allemaal een fenomenaal uitzicht over de omliggende omgeving. Opeens begrijp je wat de inwoners van Obertauern bedoelen met ‘hierboven’ en ‘daar beneden’.

De Tauernrunde (Foto: Tourismusverband Obertauern)
De Tauernrunde (Foto: Tourismusverband Obertauern)

Aan uitdaging geen gebrek

Zijn de Tauern ronde en de 7 Toppen nog niet genoeg uitdaging voor jou? Dan is er er altijd nog de Gamsleiten 2, een van de de steilste pistes van de Alpen.

Of leef jij je liever uit in het Snowpark? Als snowboarder of freeskier kan je je hart hier ophalen op drie pistes met meer dan 40 schansen en obstakels.

Ga jij het liefste ’s morgens als eerste de piste op? Ook dan ben je in Obertauern op de juiste plek. Speciaal voor vroege vogels gaan de liften in Obertauern op woensdag een half uur eerder open!

Genoeg uitdaging (Foto: Tourismusverband Obertauern)

Après ski op een andere manier

Heb je een (mid)dag geen zin om te skiën of te boarden? Ook dan is er in Obertauern genoeg te doen.

Breng een bezoek aan de Gnadenalm en beleef de winter eens op een andere manier. Bij de Gnadenalm kan je leuke winterse activiteiten te ondernemen zoals een tocht met de paardenslee, rodelen, toerskiën, sneeuwschoenwandelen of leren langlaufen.

Plezier met de slee (Foto: Tourismusverband Obertauern)

Enthousiast geworden over Obertauern?

Wil je ook graag een sneeuwzekere wintersport in Obertauern meemaken? Of wil je meer weten over een wintersport in Obertauern? We schreven eerder een uitgebreid artikel over wintersport in Obertauern met alle informatie. En natuurlijk kan je ook op de website van Obertauern terecht.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Streng winterweer op komst: -10°C en tot 40 centimeter sneeuw voorspeld (in Nederland!)
Ook interessant
Review STX vizierhelm: fijne, voordelige skihelm met vizier