Wintersport Oostenrijk

Bijna 17 miljoen vakantiegangers brengen hun wintersportvakantie door in het geliefde Oostenrijk.

En al die wintersporters brengen maar liefst 65,5 miljoen dagen door in grootste wintersportregio van Europa

Dat geeft al wel aan hoe belangrijk, en vooral geliefd, Oostenrijk voor de wintersport is.

Vooral Nederlanders, want het lijkt soms wel alsof we sommige skigebieden en skidorpen gewoon overnemen, maken graag de reis naar de skigebieden in Tirol, Salzburg, Karinthië, Stiermarken, of één van de andere deelstaten.

Unieke Reisbestemming

Oostenrijk kan voor de wintersport, een unieke reisbestemming genoemd worden.

Het is dan ook niet zo gek, dat dit mooie en witte land, in de wintermaanden zo geliefd is.

Daarbij zijn het vooral de skigebieden, de goed geprepareerde afdalingen, en de erg goede en sfeervolle après ski, waarom iedereen graag op wintersport gaat naar Oostenrijk.

Maar, dat is natuurlijk niet alles.

Je wilt immers ook van de sneeuw genieten in een land dat gastvriendelijk is, dat oog voor kinderen heeft, en waar de inwoners er alles aan doen om jou een supervakantie te geven.

Overigens gaat meer dan de helft van alle Nederlanders in Tirol op wintersport.

Tirol is de deelstaat, die de meeste grote skigebieden heeft, samen met Salzburg en Stiermarken, waar het grootste samengesloten skigebied ligt, Ski Amadè.

Vele kilometers pisten, soms makkelijk, soms uitermate uitdagend, zoals bijvoorbeeld de steilste afdaling, de Harakiri in Mayrhofen, of de Planai.

Tirol staat ook vooral bekend als een kindvriendelijke bestemming, want ook de allerkleinsten verdienen een fantastische wintersportvakantie.

Skigebieden en Skidorpen

Het ene skigebied is het andere niet, en het ene skidorp is gezelliger dan het andere.

Een erg afwisselende wintersportbestemming. Je kan rustig stellen, dat dit land voor iedereen de meest geschikte bestemming heeft.

Of je nu een groot skigebied zoekt, of een klein en overzichtelijk skigebied.

Of je nu de wintersportvakantie wilt doorbrengen in een groot, toeristisch skidorp, of liever verblijft in een klein authentisch dorpje.

Of je nu liever gaat skiën, langlaufen, rodelen, of toch liever buiten de pisten wilt snowboarden.

Het aanbod is zo groot, dat je altijd wel de perfecte plek kunt vinden. En dat, terwijl je toch ook zeker weet dat het belangrijkste aan de wintersport, altijd voorradig is.

Want, sneeuwzeker is ook echt sneeuwzeker. En mocht het weer dan uiteindelijk toch een keer niet de gewenste hoeveelheid sneeuw brengen, dan zijn de sneeuwvoorzieningen in de meeste skigebieden extreem goed.

Daardoor ben je er altijd zeker van, dat jouw wintersportvakantie niet in het water zal vallen.

Overigens zijn ook de liften erg modern, en zijn de andere faciliteiten altijd erg goed.

Gletscherskiën

Wintersport kan je overigens in Oostenrijk ook best wel zomersport noemen.

 

Karinthië

Mölltaler Gletscher

Salzburg

Kitzsteinhorn

Stiermarken

Dachstein Gletscher

Tirol

Hintertuxer Gletscher Sölden
Kaunertaler Gletscher Stubaier Gletscher
Pitztaler Gletscher

 

8 Skigebieden stellen hun pisten ook in de zomermaanden open, simpelweg omdat de pisten zo hoog liggen, dat er ook in de zomer genoeg sneeuw ligt om op te skiën. En, er is niets mooiers, dan skiën of snowboarden, in de zomerzon, terwijl iedereen in het dal puft, omdat de temperatuur weer eens boven de 30 graden ligt, en iedereen het liefst bij het zwembad in het water zit.

Meer weten

Wil je meer weten over de skigebieden en de skidorpen in Oostenrijk, dan kan je verschillende wintersportbestemmingen vinden in het menu bovenaan, of kijk eens op www.alpelino.com.

Alle skigebieden, groot en klein, met faciliteiten, andere wintersportmogelijkheden, openingstijden en prijzen van de skipas.

Meest recente berichten