banner

Het seizoen dat de meeste Nederlandse toeristen op wintersportvakantie gaan begint vaak al in november. De maanden erna is het hoogseizoen, wat ongeveer tot februari doorloopt. Toch zijn er ook liefhebbers die in de maanden maart of april nog op skivakantie gaan. In Europa zijn er namelijk voldoende plekken te vinden die in deze maanden nog genoeg sneeuw hebben liggen om op wintersportvakantie te gaan. Wij zetten een aantal goede bestemmingen voor de maanden maart en april voor je op een rij. Staat jouw volgende wintersportbestemming er ook bij?

Oostenrijk

Skigebieden waarvan de top op ongeveer 2.500 meter hoogte ligt, zijn vaak erg geschikt om maart of april nog te bezoeken voor een wintersportvakantie. In Oostenrijk heb je een aantal van deze gebieden die op die hoogte liggen, en die dan ook erg populair zijn onder wintersporters. Voorbeelden van gebieden in Oostenrijk met een top op die hoogte, zijn Mayrhofen, Obertauern, Sölden en Ischgl. Deze gebieden zijn helemaal ingericht voor de echte wintersportliefhebbers. Mooie pistes, goede restaurants en kwalitatieve hotels, zodat je niets te kort komt tijdens je wintersport.

Wintersport in het sneeuwzekerste skigebied in Oostenrijk
Obertauern is het meest sneeuwzekere skigebied in Oostenrijk

Frankrijk

Naast Oostenrijk is ook Frankrijk een zeer populaire wintersportbestemming onder Nederlandse vakantiegangers. Hoewel er in Frankrijk veel relatief laag geleden bestemmingen te vinden zijn, zijn er ook voldoende gebieden op hoogte te vinden. Wil je graag in maart of april genieten van stralend weer maar wel goede omstandigheden hebben voor een wintersportvakantie, dan zijn Val Thorens, Tignes en Les Deux Alpes goede bestemmingen. Al deze bestemmingen hebben een top van 3.000 meter of hoger, waardoor je in deze maanden nog heerlijk kunt genieten van goede wintersport omstandigheden.

Zwitserland

Goede skigebieden in de Alpen, dan denk je natuurlijk ook aan Zwitserland. Ook Zwitserland heeft een aantal bestemmingen met hoge toppen, waardoor het goed vertoeven is in maart of april. De meest bekende voorbeelden hiervan zijn Saas Fee, Zermatt en Laax, die allen ook een top van boven de 3.000 meter hebben. Het is niet voor niets dat deze regio’s in Zwitserland in de maanden maart en april veel bezocht wordt door Nederlandse wintersporters.

Saas Fee autovrij
De pistes van Saas-Fee zijn nooit echt druk.

Voordelen van wintersport in maart of april

Op wintersport gaan in deze maanden brengt meerdere voordelen met zich mee. De grootste reden voor mensen om in deze periode te gaan, is dat het minder druk is. Het seizoen loopt het zijn einde waardoor er minder mensen op de bergen zijn. Wachtrijen bij skiliften zul je weinig zien, waardoor je alle ruimte hebt om te gaan en staan waar je wil. Ander voordeel is het weer. In deze maanden is de kans groter dat je in de volle zon van de berg af kunt gaan, in tegenstelling tot de echte wintermaanden. Garantie op zon heb je nooit, maar de kans is in maart en april wel groter. Wil jij op zoek naar de ideale bestemming voor jouw volgende wintersportvakantie, dan zijn er verschillende aanbieders van mooie reizen. Kijk hier op campz.nl bijvoorbeeld, voor een aantal prachtige reizen naar de mooiste gebieden.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
5 tips voor een veilige wintersport met een huurauto
Ook interessant
Zonnebrand op wintersport: zo zorg je voor goede bescherming