Wintersport met kinderen

ski wanten kind

Het is heel leuk om je kinderen mee te nemen op wintersport. Bijna alle kinderen vinden het leuk om te leren skiën of snowboarden (mits ze het niet koud krijgen). En voor jezelf is het heerlijk om je passie te kunnen delen met de leukste mensen die je kent.

Als je je kinderen mee wilt nemen op wintersport, dan is het belangrijk om bij het zoeken van een goede bestemming op een aantal zaken te letten:

Let bij het boeken van een hotel of appartement voor wintersport met kinderen op de volgende zaken:
 • Zijn er een kinderbed en kinderstoel aanwezig. De meeste Oostenrijkse hotels zijn ingesteld op gezinnen en zullen deze vaak wel hebben, toch kan het geen kwaad om dit even vooraf te controleren.
 • Heeft het hotel familiekamers. Familiekamers zijn aan elkaar geschakelde hotelkamers waardoor ouders en kinderen in aparte slaapkamers kunnen slapen die door een deur met elkaar verbonden zijn.
 • Speelkamers. Sommige hotels hebben speciale speelruimtes voor kinderen. Hier kunnen ze binnen spelen, bijvoorbeeld als het slecht weer is, of na het skiën.
 • Sommige, wat luxere, hotels bieden ook kinderopvang. Dit kan opvang overdag zijn, maar bijvoorbeeld ook oppas ‘s avonds zodat papa en mama lekker samen uit eten kunnen.
 • Let er op als  je een verblijf met half- of volpension boekt dat er ook aangepaste menu’s voor kinderen zijn. Een uitgebreid zeven gangen diner is heerlijk, maar het is wel heel lang stilzitten voor kinderen.

Hotel voor wintersport met kinderen zoeken

Een hotel voor wintersport met kinderen zoeken. Selecteer een familiekamer voor je wintersportVia booking.com kun je heel eenvoudig een hotel voor je wintersport met je kinderen zoeken.

 

Booking.com heeft een Nederlandstalige website en je kunt via ideal of creditcard de aanbetaling voor je hotel doen. Speciaal voor gezinnen, kun  je een selectie maken van alle hotels die speciaal geschikt zijn voor een wintersport met kinderen. Als je aangeeft dan je met je kinderen op wintersport wilt, of zelfs dat je een speciale familiekamer wilt, dan kun je dat aangeven. De afbeelding hiernaast laat je zien hoe je deze selectie kunt maken. (Klik op de afbeelding voor een vergroting).

 

Als je hieronder de data en de bestemming van je vakantie invult, dan krijg je direct een overzicht van de beschikbare hotels voor je wintersport. Je kunt ook aangeven met hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen je meeneemt op wintersport.

Wintersport bestemmingen voor wintersport met kinderen

Een wintersport bestemming is geschikt voor wintersport met kinderen als:

 • Er een goede skischool is zodat kinderen kunnen leren wintersporten
 • Het skigebied niet te groot, druk en steil is
 • Er speciale activiteiten zijn voor kinderen
 • Het skigebied deels is ingericht voor wintersport met kinderen. Bijvoorbeeld met speciale routes, hindernis pistes etc.
 • Er niet te veel sleepliften zijn (alhoewel dit vroeger geen probleem was)

Top 10 wintersport bestemmingen voor wintersport met kinderen

Hieronder staan 10 wintersport bestemmingen die uitermate geschikt zijn voor een wintersport met kinderen:
 1. Serfaus en FissWintersportvakantie met kids - afbeelding
 2. Kleinarl, Flachauwinkl
 3. Nauders
 4. Filzmoos, Altenmarkt, Eben im Pongau, Forstau (Ski Amadé Skigebied)
 5. Fügen
 6. Fieberbrunn
 7. Brand
 8. Gargellen en Golm (Gaschurn) – Skigebied Montafon
 9. Seefeld
 10. Berwang

 

 

Tenslotte nog een handige link met 5 tips voor een eerste wintersport met kinderen